El CJB proposa repensar el model de Formació Professional

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Acción tutorial
Font: Acción tutorial
 Font: Tàngram acadèmia
Font: Tàngram acadèmia

El CJB proposa repensar el model de Formació Professional

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El divendres 9 de març el Consell de Joventut organitza unes jornades per a pensar noves propostes pel model d’FP actual.

Segons dades del Departament d’Ensenyament, pel curs 2016-2017, 118.424 joves cursaven Formació Professional, enfront del 89.095 de Batxillerat. Actualment hi ha dos tipus de cicles formatius diferents: els Cicles formatius de formació professional de grau mig (CFPM), que es poden cursar en acabar i obtenir el títol d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), i els Cicles formatius de formació professional de grau superior (CFPS), als quals s'accedeix després de superar Batxillerat. En ambdós casos, es prepara l’alumnat perquè tinguin coneixements teòrics i pràctics per desenvolupar oficis de sectors molt diversos.

Així doncs, el debat sobre la necessitat de renovar el model de Formació Professional fa temps que és present entre membres de la comunitat educativa per tal de donar-li més visibilitat i més valor.

El Consell de Joventut de Barcelona organitza aquest acte, amb el suport del suport del Comissionat d’Educació, Infància i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració de les entitats estudiantils i sindicals membres del CJB. La jornada es farà el 9 de març a la Masia de La Guineueta i és gratuïta amb la inscripció prèvia.

El programa de la sessió és el següent:

  • 16:00h: Obertura de la jornada
  • 16:30h: Taller 1: Repensem el model de la FP – Com millorar la FP? Com aconseguir el seu reconeixement? Com augmentar el nombre de participants?
  • 18:00h: Taller 2: Participació estudiantil a la FP – Com aconseguir un moviment estudiantil dins la FP? Com aconseguir una participació més elevada i organitzada dins i fora dels centres educatius?
  • 19:15h – Cloenda de la jornada

Afegeix un comentari nou