Àmbit de la notícia
Social

El documental ‘Faraway Land’ explora el vincle de les persones refugiades amb el voluntariat

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
FCVS
  • Escena del documental 'Faraway Land'
  • Les persones refugiades presenten problemes psicològics per les dures experiències que han viscut
    Les persones refugiades presenten problemes psicològics per les dures experiències que han viscut
  • Fotograma d'un dels escenaris del documental
    Fotograma d'un dels escenaris del documental

L’obra catalana mostra el valor de l’amistat a través de l’experiència de Beatriz Jiménez, que va fer una estada d’un mes com a voluntària a una ONG d’Atenes.

L’experiència d’una voluntària, Beatriz Jiménez, en una estada solidària a un camp de refugiats d’Atenes durant el 2017 ha inspirat el documental ‘Faraway Land’, una obra catalana que explora el vincle de les persones refugiades amb el voluntariat a la capital grega. La peça cinematogràfica, en aquest sentit, destaca el lligam que s’estableix entre les famílies que han fugit dels seus països per arribar a Europa i les persones voluntàries que les acullen. Un vincle que realça el valor de l’amistat en un món globalitzat.

El fil conductor del documental és la vida de tres protagonistes de Síria i l’Afganistan i la seva estada en els camps de refugiats d’Atenes. La Dalal, en Hussain i en Kabir comparteixen les seves històries en un film que dóna veu als seus relats personals.  Rodada el maig del 2017 a la ciutat que va veure néixer la democràcia, el cineasta mexicà Daniel A. Azpe i el català Josep Maria Anglès són els productors d’una obra que relata una història de somnis, de valors, però també de patiment i de fortalesa.

La producció catalana, després de recórrer Madrid i Pamplona, es projectarà als Cinemes Girona de Barcelona el dia 13 de setembre a les 20h, amb la col·laboració de SOS Refugiats. ‘Faraway Land’ es va rodar al camp de persones refugiades de Skaramagas en tan sols un mes i mig. El film també recull imatges cedides o d’arxiu de Lesbos i Síria.

Una voluntària canadenca que apareix al documental explica que als camps no va trobar persones amb fam, sinó amb problemes psicològics i depressió. “El paper dels voluntaris és fonamental per oferir una família nova a persones que sovint viatges soles o han hagut de deixar els qui més estimen en un altre país”, explica el director del metratge en declaracions a Barcelona Ciutat Refugi.

Des de l’any 2015 Grècia ha estat porta d’entrada a Europa per a més d’un milió de refugiats i refugiades. Des que es van tancar les fronteres al març del 2016, més de 62.000 s’han quedat atrapats a Atenes, segons dades del documental. En aquesta línia, centenars de voluntaris i voluntàries de tot el món han decidit temporalment compartir aquest moment d’espera amb tots ells.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari