Els Jocs Special Olympics enceten la campanya per trobar voluntariat

FCVS
Special Olympics vol trobar 600 persones voluntàries.
Voluntària en els Jocs Special Olympics 2012
Voluntària en els Jocs Special Olympics 2012
Voluntariat acompanyant a un llençador de tirs lliures.
Voluntariat acompanyant a un llençador de tirs lliures.

Els Jocs Special Olympics enceten la campanya per trobar voluntariat

FCVS

Resum: 

La cita esportiva de persones amb discapacitat intel·lectual necessita més de 600 voluntaris i voluntàries per l’edició del 2018.

El 2018 tornarà a ser un any olímpic per a esportistes catalans, de diferents comunitats autònomes i delegacions estrangeres de Special Olympics. Del 4 al 7 d’octubre, prop de 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual participaran en els Jocs Special Olympics amb la intenció de destacar en diferents disciplines com el bàsquet, el bàdminton, l’hoquei interior o el tenis. Altres especialitats seran la petanca, el ciclisme, la natació, la gimnàstica, l’atletisme, el tennis taula, el futbol sala o un clínic de judo.

En aquest sentit, els Jocs Special Olympics han llençat una crida de voluntariat per aconseguir més de 600 persones voluntàries que donin suport a l’organització, logística i gestió de l’esdeveniment esportiu i social referent per a les persones amb discapacitat. La Campanya de Voluntariat va engegar-se coincidint amb la Diada de Sant Jordi, en una crida que vol aconseguir voluntaris i voluntàries per a les dues seus on se celebrarà l’edició del 2018: la Seu d’Urgell i Andorra la Vella.

El voluntariat és l’essència dels Jocs Special Olympics, ja que esdevenen una peça clau perquè l’esdeveniment assoleixi l’èxit i es converteixen en el veritable pilar de la cita. De tasques, n’hi ha de ben diverses. Des de la traducció a llengües estrangeres, fins a la gestió del material esportiu que s'utilitza per a l’esdeveniment. Informàtica, allotjament, premsa, fotografia, etc. Qui ho vulgui, també pot fer voluntariat en tasques organitzatives com la confecció del programa de lleure, la secretària, informació, xofers, acompanyants... Per a especialistes en salut, hi ha la possibilitat de contribuir amb la seva acció voluntària en els primers auxilis o donant suport en programes de salut.

“Sense tu, res d’això serà possible”. Aquest és l’eslògan que han fet servir per animar a la ciutadania a fer voluntariat. A més, els voluntaris i voluntàries podran donar suport en el Programa YAP (Joves Atletes), un programa internacional pensat pels més joves, és a dir, infants amb discapacitat intel·lectual d'entre 2 i 7 anys per fomentar el seu creixement físic i mental.

Paral·lelament als Special Olympics 2018, també hi haurà la Fira dels Jocs i altres esdeveniments com el recorregut de la Torxa, l’acte inaugural o la cloenda. L’organització ha facilitat dos enllaços per poder fer-se membre del cos de voluntariat, un per a la Seu d’Urgell i un altre per Andorra la Vella.

Una agrupació esportiva amb 13 anys de vida

Els Special Olympics Catalunya és una agrupació esportiva que es va constituir el 9 de febrer del 2005. Forma part del moviment internacional Special Olympics, fundat per Eunice Kennedy Shriver, amb seu a Washington. El seu principal objectiu és fomentar la pràctica de l’esport i de les activitats de lleure com a via de desenvolupament personal i d’integració social per a les persones amb discapacitat intel·lectual. A més de fomentar la solidaritat, l’agrupació persegueix fer incidència per millorar les opinions i actituds de la societat respecte a aquest col·lectiu i facilitar l’intercanvi de coneixement i la recerca en l’àmbit de l’activitat física accessible.

Afegeix un comentari nou
0