Empresa social, tecnologia oberta i accessible per la millora de la vida de persones amb paràlisi cerebral

Autor/a: 

Empresa social, tecnologia oberta i accessible per la millora de la vida de persones amb paràlisi cerebral

Autor/a: 

Resum: 

El Centre Especial de Treball Esclatec treballa amb empreses i centres de recerca per desenvolupar tecnologies obertes, accessibles i inclusives per canviar el món.

Els fins socials de l'Associació Esclat són la promoció i defensa dels drets de les persones amb paràlisi cerebral i la creació i gestió de serveis per a la seva atenció. Fa 15 anys l'entitat va crear Esclatec, el Centre Especial de Treball, per fabricar productes amb tecnologies desenvolupades en el propi departament de Recerca, Desenvolupament, Innovació i Inclusió.

Els treballadors i treballadores del centre són persones amb paràlisi cerebral o amb discapacitats similars. En col·laboració amb universitats desenvolupen eines per facilitar la vida de les persones en l'àmbit de comunicació, la mobilitat i les tecnologies de suport. Aquestes eines són pensades perquè puguin ser fabricades per a persones amb discapacitat.

El passat 2 de juliol Esclat va participar en la Jornada de portes obertes a l'Ateneu de Fabricació de Les Corts presentant un projecte d'enginyeria, la plataforma omnidireccional capaç de desplaçar-se lateralment o rotar sobre si mateixa, i les joguines inclusives DUDUM, que permeten activitats lúdiques comunes d'infants, dissenyades per estudiants d'Elisava.

Esclatec ha desenvolupat un nou model de carretó de compra amb motor per facilitar la vida a les persones amb dificultats motrius, i s'encarregarà de la seva fabricació incorporant funcionalitats aportades per l'empresa Rolser S.A.

Afegeix un comentari nou