Ferran Busquets: “La Covid-19 està portant les persones sense llar a una situació crítica”

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Busquets demana que s'habilitin espais on les persones sense llar puguin anar per prevenir-se del Covid-10. Font: Arrels Fundació. Font: Font: Arrels Fundació.
Busquets demana que s'habilitin espais on les persones sense llar puguin anar per prevenir-se del Covid-10. Font: Arrels Fundació.
A Barcelona hi ha al voltant de 1.200 persones sense llar. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
A Barcelona hi ha al voltant de 4.200 persones sense llar. Font: Unsplash.
D'aquestes, el 30% té malalties cròniques que els exposen encara més al contagi. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
D'aquestes, el 30% té malalties cròniques que els exposen encara més al contagi. Font: Unsplash.
La fundació lluita perquè cap persona dormi al carrer. Font: Arrels Fundació. Font: Font: Arrels Fundació.
La fundació lluita perquè cap persona dormi al carrer. Font: Arrels Fundació.

Ferran Busquets: “La Covid-19 està portant les persones sense llar a una situació crítica”

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

El director d’Arrels explica com estan vivint les persones sense sostre la crisi sanitària del coronavirus.

La declaració d’estat d’alarma i les mesures de prevenció per evitar la propagació del coronavirus estan dificultant encara més la realitat de les persones sense llar.

Davant d’aquest context d’emergència, Arrels Fundació es planteja com atendre totes les persones que viuen al carrer. Ferran Busquets, director de la fundació, explica en quina situació es troben i què fa falta per cobrir les seves necessitats.

Has d’estar confinat a casa, però què passa si no tens casa?

Com és lògic no podràs fer el confinament. El problema principal és que s’agreuja la situació que ja viuen les persones sense llar i fa que encara siguin més vulnerables.

Quina és la situació en la qual es troben les persones sense llar degut al Coronavirus?

Si els recursos que teníem eren insuficients, ara encara ho són més. A Barcelona hi ha més de 4.200 persones sense llar i a les quals no podem oferir els mateixos recursos que abans. Això representa dos problemàtiques. Per un costat, que no es pot assegurar el confinament. I d’altra banda, que la seva salut perilla encara més perquè no s’assegura una higiene adequada i és més fàcil que es contagiïn.

Ja de per sí una persona sense llar viu 20 anys menys de mitjana i el 30% té malalties cròniques, el que provoca una situació crítica.

Esteu rebent alguna tipus d’ajuda complementària?

No. Els serveis municipals estan maximitzant els recursos i l’Ajuntament i La Generalitat estan fent esforços, però és inevitable reduir el servei. Nosaltres mateixos hem hagut de reduir horaris i serveis.

Com se’ls informa de les mesures preventives que han de prendre?

A través de les nostres persones treballadores i voluntàries s’està repartint informació. Estem intentant donar a conèixer la situació presencialment, prenent totes les mesures preventives possibles. La Generalitat ha traduït els documents que repartim a diversos idiomes i això ens ha facilitat la feina perquè el missatge arribi a tothom.

Què fa falta perquè totes les persones que dormen al carrer estiguin ben ateses?

Primer de tot, hem de ser conscients que hem tornat a deixar a un col·lectiu vulnerable sense solucions. El que hem de fer és trobar espais on es puguin resguardar, ja siguin pisos buits, hotels o altres instal·lacions i atendre a temps aquelles persones que estan contagiades o presenten símptomes.

Afegeix un comentari nou