Fes renéixer la teva roba!

Imatge de la campanaya de recollida
Cartell de la campanya de recollida

Fes renéixer la teva roba!

Resum: 

El passat dimarts 16 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Formació i Treball van engegar un nou servei de recollida domiciliària de roba usada a Barcelona que, sota el lema “Fes renéixer la teva roba” dóna feina a 15 persones en situació de vulnerabilitat.

Amb l’objectiu d’incrementar la recollida de roba usada, l’Ajuntament de Barcelona ha signat un conveni amb la Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Roba Amiga, per posar en marxa un nou servei de recollida a domicili sota el lema “Fes renéixer la teva roba”.

Aquesta col·laboració permetrà, a més, la creació de 15 llocs de treball nous que se sumen als 20 treballadors que ja té la Fundació per a la recollida de roba.

Els ciutadans i ciutadanes de Barcelona podran demanar gratuïtament el servei de recollida de com a mínim dues bosses de roba usada mitjançant el Telèfon d’Atenció Ciutadana, 902 226 226, o el Telèfon del Civisme, 010.

La recollida i gestió de la roba va a càrrec de la Fundació Formació i Treball que transportarà la roba recollida a la planta de reciclatge de la Fundació, on es classificarà segons el seu estat, material i tipologia. Una part de la roba es destinarà al reciclatge i l’altra a la venda o entrega social.

Aquest servei de recollida a domicili se suma als contenidors de recollida de Roba Amiga que ja existeixen i als 39 Punts Verds de la ciutat, que l’any passat van recollir 1.704 tones de roba.

Amb el nou servei de recollida, es vol incrementar aquesta xifra i reduir, alhora, la quantitat de roba que els barcelonins llencen cada any: es calcula que el 7% dels residus que generen anualment els ciutadans són residus tèxtils.

Afegeix un comentari nou