Iniciatives esportives solidàries: córrer per altruisme

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Oxfam Trailwalker 2017
Oxfam Trailwalker 2017
Oxfam Trailwalker 2017
Oxfam Trailwalker 2017
Magic Line Barcelona 2017
Magic Line Barcelona 2017
Cursa de la dona a Barcelona
Cursa de la dona a Barcelona
Oncotrail Girona 2017
Oncotrail Girona 2017

Iniciatives esportives solidàries: córrer per altruisme

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Cada any milers de persones posen el seu granet de sorra per col·laborar amb projectes i associacions i millorar així les vides d'altres persones amb l'esport com a base per transmetre valors com la cooperació i la solidaritat.

Algunes d'aquestes iniciatives esportives solidàries són:

 • Mitja Marató de Barcelona:

  L'11 de febrer de 2018 se celebra aquesta cursa solidària. Si hi participes pots crear un repte solidari i córrer per ajudar a millorar la vida d'altres persones (infància, pobresa, malalties minoritàries, discapacitat, investigació científica, exclusió social, etc.) i compartir-lo amb la teva familia, amics, coneguts i companys de feina per tal que també hi col·laborin. Les incripcions es tanquen el 5 de Febrer.
 • Magic Line:

  El proper diumenge 25 de febrer torna la Magic Line Barcelona, una mobilització solidària organitzada per l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu a favor de les persones més vulnerables. La campanya, que engloba més de 300 activitats solidàries i la implicació d’un centenar d’empreses i institucions, té com a objectiu recaptar diners per tal de destinar-los als programes socials de Sant Joan de Déu i entitats properes que ofereixen ajuts socials, pisos d’inclusió, teràpies complementàries, cooperació internacional i recerca. Aquest any la Magic Line commemorarà el 150è aniversari de l’hospital Sant Joan de Déu, fundat el 1867. Les inscripcions es tanquen el 15 de febrer.
 • Cursa SED de Lleida:

  Cita esportiva que se celebrarà el diumenge 19 de març organitzada per l’ONG SED del Col·legi dels Maristes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida. Tots els beneficis obtinguts es destinaran al projecte de reinserció social de menors exsoldats, que es du a terme a la ciutat de Berbérati, a la República Centreafricana. Inscripcions obertes.

 • Marina Trail Proide:

  Fundació PROIDE organitza aquesta cursa de muntanya solidària de referència a Premià de Mar, que se celebrarà el proper 8 d’abril de 2018. Com en edicions anteriors, hi haurà dues opcions: una mitja marató de 21Km de muntanya, passant per indrets ja clàssics, i una cursa de 12Km per als més ràpids o els que volen tastar el món del trail.

  Cada any el 100% dels beneficis es destinen a un projecte educatiu al Sud de la Fundació PROIDE. Enguany el projecte seleccionat se centra en el reforç escolar de nens i nenes refugiats sirians i libanesos al Líban. En el primer cas, es tracta d’infants que han fugit de casa seva degut a la guerra i en molts casos porten mesos o fins i tot anys sense escolaritzar. En quant als infants libanesos, es tracta de nens i nenes en situació precària que tot i estar escolaritzats, necessiten també un reforç escolar per a poder seguir el curs amb normalitat. Aquest suport pot evitar situacions com matrimonis precoços o que caiguin en mans de grups radicalitzats. Més informació sobre les inscripcions.
 • Cursa Des-conecta per l'autisme:

  L'últim diumenge d'abril se celebra a Castelldefels aquesta cursa amb motiu del mes internacional de la Conscienciació sobre l'autisme. Té l'objectiu de contribuir a ampliar el coneixement i apropar la societat a les particularitats de les persones autistes per tal de construir una societat més inclusiva. Hi ha una cursa d'1Km i una altra de 5Km. Properament obriran el període d'inscripcions.

 • Oxfam Trailwalker:

  Oxfam Intermón organitza la 8a edició de la Trailwalker a Girona, un desafiament físic i solidari per equips que consisteix a recórrer 100 quilòmetres a peu en un màxim de 32h per la Via Verda de Girona, que se celebrarà els dies 14 i 15 d’abril de 2018. La sortida és dissabte 14 d’abril a les 10h a Olot i finalitza a Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d'un esdeveniment esportiu de transformació social que promou valors com la solidaritat conscient i responsable, l'esforç i la inclusió. Les places són limitades. El tancament d'inscripcions és el 8 d'abril o quan arribin als 450 equips inscrits.
 • Oncotrail de Girona:

  Cursa per equips de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a objectiu recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer. Se celebrarà el primer cap de setmana d'octubre. A partir de l'1 de març les inscripcions s'obriran a tothom, fins arribar als 200 equips.

Altres esdeveniments esportius solidaris que estan preparant la propera edició i han de confirmar data:

 • Cursa de la Dona: és l’esdeveniment esportiu femení més multitudinari d’Europa que se celebra a Barcelona amb l'objectiu de recaptar fons contra el càncer de mama.
 • Cursa "en marxa per la paràlisi cerebral": és una cursa solidària de 5 km organitzada per Ipsen Pharma i la Federació Catalana de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) a favor del col·lectiu de persones amb Paràlisi Cerebral i altres discapacitats similars.
 • Cursa 'Nits de la lluna plena': és una cursa solidària sota la lluna plena per recordar el Pol, un noi de Sitges que no va superar un sarcoma d'Ewing, un tipus de càncer infantil que van diagnosticar-li als 14 anys. Amb aquest homentatge a en Pol s'ajuda alhora a combatre el càncer infantil, aportant fons al laboratori de recerca del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

Afegeix un comentari nou