Àmbit de la notícia
Social

Sobirania alimentària i processos constitucionals, eixos de les XV Jornades de Consum Crític

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a
Luci Vega
  • Les XV Jornades de Consum Crític tindran lloc del 9 a l'11 de març a Barcelona. Font: Xarxa de Consum Solidari
  • Taula rodona de les XI Jornades de Consum Crític que es van celebrar el 2013. Font: Xarxa de Consum Solidari

Reflexionar sobre com incorporar la sobirania alimentària al procés constituent català és un dels objectius d’aquesta trobada que la Xarxa de Consum Solidari organitza del 9 a l’11 de març a Barcelona.

Com podem incloure aspectes essencials de la sobirania alimentària en el Procés Constituent previst a Catalunya durant 2017? Com poden incidir-hi els moviments socials? Quines lliçons podem treure d’altres processos constituents que han incorporat la sobirania alimentària a les seves constitucions? Quina relació podem trobar entre exercir la sobirania política i altres sobiranies?

Aquestes són algunes de les preguntes a les quals es vol donar resposta durant les XV Jornades de Consum Crític que enguany porten com a títol 'Sobirania alimentària i processos constitucionals'. La Xarxa de Consum Solidari organitza aquesta trobada del 9 a l’11 de març a l’Espai Calàbria 66 (C/Calàbria, 66) de Barcelona,  juntament amb entitats com Entrepobles, l’Observatori DESC, la Xarxa Mundial de les Dones, l’Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya o Ecologistes en Acció.

Al llarg de les diferents sessions se celebraran diverses taules rodones que tractaran sobre ‘Sobirania alimentària i constitucions. El cas d’Amèrica Llatina’; ‘Podem ser sobiranes en un món globalitzat? Deute, troika, TTIP/Ceta’; ‘La Sobirania alimentària a la constitució des de diferents angles’ o ‘Natura, tasques, reproductives, necessitats... Quina visió de l’economia necessita una constitució?’.

Les jornades comptaran, entre d’altres participants, amb les intervencions d’Alberto Acosta, economista i president de l’Assemblea Nacional Constituent de l’Equador; Yayo Herrero, directora del Fuhem i especialitzada en ecofeminisme; Gabriela Serra, diputada al Parlament per la CUP, i la sociòloga Iolanda Fresnillo, vinculada a l’Observatori del Deute en la Globalització.

La inscripció és gratuïta i oberta a tothom però cal omplir prèviament aquest formulari

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari