Joves per a la transforma-acció social!

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Joves per a la transforma-acció social!

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La Setmana pels Drets de la Joventut, organitzada per Fundesplai, s’ha centrat enguany en el rol dels i de les joves per assolir canvis socials. Dos participants a la trobada ens acosten la seva experiència.

La Setmana pels Drets de la Joventut (SPDJ 2016), que Fundesplai va celebrar a finals d’octubre al Prat de Llobregat, va reunir joves de Catalunya i Portugal amb l’objectiu de promoure espais de reflexió, debat i construcció col·lectiva d’alternatives.

Parlem amb dos dels joves que hi van prendre part perquè ens expliquin què els va aportar aquesta trobada i com pensen que poden contribuir al canvi social.


Cristian Melià, voluntari de Fundesplai

Estàs implicat en algun projecte o entitat d’àmbit juvenil?
Vaig participar en el projecte de Garantia Juvenil mitjançant el programa d’Oportunitat Jove impulsat per la Fundació Catalana de l’Esplai. Actualment hi estic col·laborant de forma activa, treballant amb joves de diferents àmbits, però sobretot des d’un punt de vista educatiu.


Per què vas participar a la Setmana pels Drets de la Joventut 2016?
Perquè em va semblar una excel·lent oportunitat per prendre part activament en la defensa del drets de la joventut, reivindicant que els joves també estem implicats en la societat. A més, també per conèixer gent nova amb qui parlar, comentar i compartir noves experiències.

Què és el que més valores d’aquesta setmana d’ intercanvi? Què en destacaries?
Allò que més valoro és el fet d’haver treballat diferents temes de plena actualitat, com són la democràcia, l’educació, el treball, l’habitatge, la sostenibilitat i l’espai públic amb joves de diferents procedències i compartir els diferents punts de vista. M’agradaria destacar el debat portat a terme amb diversos parlamentaris i parlamentàries, durant el qual aquests temes van veure’s reflectits i sobre els quals hem de ser plenament conscients de la seva importància. També assenyalar la visita al Parlament de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona.

Un cop has tornat a la rutina, què penses que t’ha aportat el fet d’haver participat a l’SPDJ 2016?
M’ha aportat un nou punt de vista sobre quina és la situació que estem vivint tant aquí com a Portugal, així com una visió general de la societat i de diferents formes d’implicar-nos que abans desconeixia.

Com creus que podeu contribuir els joves a la transformació social?
Com dèiem durant el projecte de la Setmana pels Drets de la Joventut, no només cal parlar de transformació, sinó de transformació mitjançant l’acció, amb el què crearíem la “transforma-acció”. Per tant, podem contribuir amb iniciatives, projectes, implicació social i participació des de diferents àmbits, juntament amb la conscienciació de la població.


Maria Joao Lamas, voluntària de Fundação da Juventude

Estàs implicada en algún projecte o entitat d’àmbit juvenil?
Sóc voluntària en projectes de la Fundação da Juventude, a Portugal.

Per què vas decidir prendre part a la Setmana pels Drets de la Joventut?
Perquè crec que l’acció dels joves en aquests esdeveniments és fonamental perquè puguem discutir i arribar a projectes que millorin el paper de la joventut a la societat.

Què és el que més valores d’aquesta setmana d’ intercanvi? Què en destacaries?
La rellevància dels temes tractats i la discusió i la dinámica creada entre les persones joves.

Un cop has tornat a la rutina, què penses que t’ha aportat el fet d’haver participat a l’SPDJ 2016?
Les experiències amb altres joves que tenen la voluntat de canviar el món em va fer sentir més motivada per canviar el meu dia a dia i la meva realitat.

Com creus que podeu contribuir els i les joves a la transformació social?
Crec que, en col·laboració amb entitats que tenen la possibilitat d’ajudar, i amb la meva ment jove que té el desig de canviar la realitat en què visc, podem influir profundament en la societat i millorar-la.


Informació relacionada:

Maria Bruno: “Cal que les persones joves coneguin quins són els seus drets i puguin generar espais de reflexió crítica i activa”

Afegeix un comentari nou