Àmbit de la notícia
Social

L’AERE lluitarà a escala europea per garantir l’accés a la universitat pública

Autor/a
Fundació Autònoma Solidària
  • Raül Romeva, eurodiputat de ICV (Font: flickr.com)
  • Carlos Pérez, president del CEUAB
  • Taula rodona sobre els models d'organització dels representants (Font: CEUAB)

L'Associació Estatal de Representants d’Estudiants (AERE) conclou que disposen de suficient base legal per pressionar la Unió Europea perquè asseguri una universitat pública accessible per a tothom.

Un dels primers objectius de les I Jornades Estatals d'Estudiants, celebrades a la UAB del 18 al 20 d'octubre, era determinar el camí i les eines per lluitar a favor d’una veritable accessibilitat a l’educació superior. Segons el  president del Consell d'Estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEUAB), Carlos Pérez, a dia d'avui "l'Estat espanyol és el tercer més car de la Unió Europea, realitat que transgredeix la carta de drets fonamentals de la UE".

El president del CEUAB explica que a més d'existir una "discriminació indirecte entre ciutadans i ciutadanes de la UE pel que fa a la facilitat per accedir a la universitat", la Unió Europea té competències, no per harmonitzar sistemes universitats, però sí per posar límits als estats membres per assegurar que es garanteix i se n’equipara l'accés. Argument que va ser també secundat per l'eurodiputat d'Iniciativa per Catalunya – Verds, Raül Romeva.

D'altra banda, també s'hi va debatre si la universitat és avui una excessiva "fàbrica de professionals que oblida la maduració personal i l'aprenentatge com a finalitat", explica Gerad Torrent, estudiant d'Economia i Empresa i vocal del CEUAB.

Més de 25 universitats de tot l'Estat espanyol van assistir a les jornades, resposta que és qualificada pel president del CEUAB de "molt positiva, ja que va permetre l'intercanvi d'opinions i la posada en comú de diferents formes de funcionar". En paraules de Pérez, "s'hi va generar discurs i arguments ferms a favor d'una regulació europea que garanteixi que els recursos econòmics no siguin una trava alhora d'accedir a la universitat" i creuen, diu, que "les propostes que poden fer a nivell europeu poden quallar en la legislació".  

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari