La Jornada de la Inclusió Social abordarà les desigualtats socials en la salut i la intervenció comunitària

vnginclusio
Autor/a: 
vng[in]clusió
Les desigualtats socials en la salut. Actius comunitaris i innovadors per a una salut inclusiva. Font: vng[in]clusió
Les desigualtats socials en la salut. Actius comunitaris i innovadors per a una salut inclusiva. Font: vng[in]clusió
Cultura i Inclusió Social. L'Art com a eina de transFORMACIÓ Font: vng[in]clusió
Cultura i Inclusió Social. L'Art com a eina de transFORMACIÓ Font: vng[in]clusió

La Jornada de la Inclusió Social abordarà les desigualtats socials en la salut i la intervenció comunitària

Autor/a: 
vng[in]clusió
vnginclusio

Resum: 

Quin és l'impacte dels determinants socials en la nostra salut? Com donar-hi resposta des de la intervenció comunitària? La jornada reflexionarà sobre aquestes i altres qüestions durant la jornada del dijous 29 de novembre a Vilanova i la Geltrú.

La jornada comptarà amb Joan Benach, metge i salubrista i professor titular del departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, director del Grup d'Investigació en Desigualtats en Salut - GREDS-EMCONET (Upf)- i co-director del Public Policy Center (UPF-John Hopkins University, EEUU). Benach ha publicat i col·laborat en diferents estudis sobre precarietat laboral i salut, el copagament sanitari i la desigualtat, i l'estat de benestar i la salut. La Maribel Pasarin Rúa, ens parlarà sobre la intervenció comunitària en salut per fer front a les desigualtats en la salut. La Maribel és metgessa especialista en medicina preventiva i salut pública, i directora de l'Observatori de Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (OBSAL). També ha estat vinculada des de l'inici a Barcelona Salut als Barris, un programa d'intervenció comunitària.

A més, durant la jornada es podran conèixer projectes reconeguts i premiats com a bones pràctiques, tant en matèria de prevenció com de promoció de la salut: el projecte d'acció comunitària Radars, de l'Ajuntament de Barcelona, adreçat a detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans i a pal·liar l'impacte de la solitud no desitjada, i que es du a terme a diferents barris de la ciuat; el projecte de l'Ajuntament de Salt 'Joves Vip', que promou hàbits i estils de vida saludable del jovent per una millora de la relació amb el propi cos, ment, emocions i amb l'entorn; i un projecte amb segell vilanoví, 'Actúa, tots per tots' del Grup Atra, que, des d'una perspectiva inclusiva i comunitària, fomenta el suport a la vida autònoma de persones amb trastorn mental a través del voluntariat.

La jornada serà conduïda i moderada per la periodista Carla Benito, coordinadora del Diari de la Sanitat, de la Fundació Pluralisme Plural i que té la voluntat de crear eines útils per les comunitats que estan en primera línia en la defensa dels drets essencials (educació, salut, treball, habitatge...). La Jornada tindrà lloc a l'auditori del Neàpolis de Vilanova i al Geltrú, de 9 a 14h. Podeu consultar aquí el programa i horaris de la Jornada.

Inscripcions

La jornada va dirigida a tots/es aquells/es professionals de l'àmbit social, sociosanitari, docent, investigadors/es, estudiants, entitats... i a qualsevol persona que estigui interessada en conèixer millor l'impacte dels determinants socials de la salut i els actius comunitaris de la nostra salut. Les inscripcions les podeu fer mitjançant el següent formulari. La inscripció és gratuïta i les places són limitades. Per a qualsevol aclariment, podeu contactar amb vnginclusio@vilanova.cat o al 93.914.00.00 (extensions 3426 o 3423).

Altres edicions

Aquesta jornada ja és un acte consolidat a Vilanova i la Geltrú com un espai tant de transferència de coneixement com de sensibilització, i respon a la necessitat d'incidir en la promoció de la inclusió social a tots els nivells. En els darrers 7 anys la Jornada ha tractat sobre problemàtiques socials com l'habitatge, la infància, l'adolescència en risc, o la importància de la cultura com a generador d'oportunitats. Podeu consultar la informació i gravació de les anteriors edicions en el següent enllaç i visionar els vídeos de les diferents ponències.

Afegeix un comentari nou