La Confederació premia quatre iniciatives de transformació social i gestió democràtica

Suport Associatiu
Autor/a: 
Luci Vega
L'acte de lliurament del Premi La Confederació es va celebrar el 30 de maig a Barcelona.
Les 23 experiències presentades s'han recollit en una publicació.

La Confederació premia quatre iniciatives de transformació social i gestió democràtica

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Associatiu

Resum: 

Suara Serveis, Obertament, la Cooperativa d’Alumnes Pinisan i Fundació Santa Susanna són guardonades per les seves experiències innovadores en aquests àmbits.

Donar visibilitat i reconèixer públicament els projectes més destacats de gestió democràtica i transformació social impulsats per entitats del Tercer Sector. Amb aquest objectiu, el Premi La Confederació ha destacat, en la seva primera edició, les pràctiques de quatre organitzacions que treballen en l’àmbit d’atenció a les persones i els serveis socials. L'acte de lliurament del guardó ha tingut lloc el 30 de maig al Palau Robert de Barcelona.

En la categoria de gestió democràtica, el primer premi l’ha rebut la cooperativa Suara Serveis pel seu model de participació i la incorporació d’eines innovadores per fomentar la governança democràtica. El segon premi s’ha atorgat a la Cooperativa d’Alumnes Pinisan de l’Escola Rel d’educació especial pel seu caràcter innovador a l’hora de promoure la integració i participació de l’alumnat.

Pel que fa a la categoria de transformació social, la guanyadora ha estat la xarxa Obertament pel valor que suposa el treball conjunt de diferents entitats contra la discriminació en salut mental. El segon premi s’ha lliurat a la Fundació Santa Susanna per ser la primera entitat social en prestar serveis funeraris, concretament a la població de Caldes de Montbui.

A la convocatòria s’hi van presentar un total de 23 candidatures, 7 en l’àmbit de gestió democràtica i 16 en el de transformació social. Totes aquestes experiències s’han recollit en una publicació que pot consultar-se en línia. Una manera de visualitzar “el seu caràcter inspirador de cara a reforçar la governança democràtica en el si de les organitzacions i reivindicar la capacitat transformadora del tercer sector social”, en paraules de Joan Segarra, president de La Confederació.

Afegeix un comentari nou