La Fundació Ires impulsa la campanya #TenimUnPla per lluitar contra la violència masclista
Comparteix
La iniciativa s’emmarca dins del Projecte FILS, amb la finalitat d’oferir assessorament i acompanyament a les persones que vulguin fer avançar la societat cap a la igualtat.
El Projecte FILS, de la Fundació Ires, ha fet una crida a l’acció a través de #TenimUnPla, una campanya de sensibilització que vol lluitar contra la violència masclista i aconseguir una societat en igualtat i sense discriminació per raons de gènere. En aquest sentit, l’entitat vol oferir un espai d’assessorament, acompanyament i atenció psicològica i educativa a qualsevol persona interessada a transformar la realitat i parlar obertament d’aquesta problemàtica.
“La violència masclista és un problema públic que persisteix a la nostra societat i que ens afecta a totes i tots”, afirmen des de la Fundació Ires a través d’un butlletí. Així doncs l’entitat anima als familiars a parlar amb els seus fills i filles sobre les notícies relacionades amb violències masclistes i a fer-ne una reflexió conjunta per prevenir actituds d’agressió contra la dona.
Segons Ires, el 33% dels joves i adolescents troben acceptable el control de la parella. Una altra dada alarmant que aporta l’entitat és que el 33% de les dones europees han patit alguna vegada violència física o sexual o el 43% han viscut algun tipus de control per part de la parella.
Per pal·liar aquestes conductes i hàbits reprovables, #TenimUnPla ha llençat un pla d’acció per involucrar a tothom i aconseguir el conegut efecte papallona, és a dir un canvi general a través de petits gestos i petits canvis individuals que empenyin cap a la transformació.
Què és el Projecte FILS?
FILS és un projecte adreçat a millorar la situació de persones que es troben en situació de violència o conflicte. La metodologia de treball es basa en la pròpia experiència de la persona usuària, que és qui dissenya el pla de treball i decideix el nivell de profunditat que vol treballar. L’entitat acompanya les persones afectades a través d’aquest programa mitjançant un acompanyament en les diferents fases d’atenció: acollida, intervenció, tancament i seguiment.
Afegeix un nou comentari