La Generalitat cedirà a entitats socials pisos procedents d’herències intestades

  • Signatura del conveni entre la Taula del Tercer Sector i la Generalitat. Font: Generalitat de Catalunya

    Signatura del conveni entre la Taula del Tercer Sector i la Generalitat. Font: Generalitat de Catalunya

  • La Generalitat cedirà 32 immobles per destinar-los a persones en situació d'exclusió residencial. Font: Taula del Tercer Sector

    La Generalitat cedirà 32 immobles per destinar-los a persones en situació d'exclusió residencial. Font: Taula del Tercer Sector

La Taula del Tercer Sector i el Govern català signen un conveni que permetrà destinar aquests habitatges a persones en situació d’emergència social.

Com a primer pas d’aquest acord, firmat el 22 de setembre passat, la Generalitat cedirà a polítiques d’habitatge social un total de 32 immobles provinents d’herències intestades, és a dir sense testament i sense persones beneficiàries.

Les finques, situades a 15 municipis de Catalunya, seran gestionades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i s’assignaran a entitats de la Taula del Tercer Sector que formin part de la Xarxa d’Habitatges d’Inserció.

Fins ara, el govern català venia aquests immobles i donava els diners obtinguts a associacions culturals i socials. Mitjançant aquesta via, des del 2008 s’havien repartit uns cinc milions d’euros. Però actualment, davant la creixent necessitat de les entitats socials de disposar de pisos, s’ha optat per impulsar aquest conveni.

La mesura s’emmarca en el III Pla de Suport al Tercer Sector Social, signat aquest estiu entre la Generalitat i la Taula, i que entre les accions previstes proposava “l’ampliació i millora del parc d’habitatges de lloguer social” per a persones amb risc d’exclusió.

Segons Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector, aquests habitatges “permetran seguir ampliant l’insuficient parc públic i privat d’habitatges socials del país, i  atendre millor les persones que necessiten un habitatge per portar una vida més autònoma”.

Afegeix un comentari nou