La Generalitat de Catalunya signa un pla de treball per avançar en accions de cooperació i desenvolupament

FCVS
Cooperació
El pla pretén enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament per tal que contribueixi en la creació d'un perfil de Catalunya responsable i compromès.
Signatura del pla de treball entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Afers Exteriors, Institucionals i Transparència
Signatura del pla de treball entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d'Afers Exteriors, Institucionals i Transparència.

La Generalitat de Catalunya signa un pla de treball per avançar en accions de cooperació i desenvolupament

FCVS

Resum: 

Dos departaments han establert una col·laboració per tal d’enfortir la política pública de cooperació i crear un perfil de Catalunya responsable i compromesa amb el desenvolupament humà sostenible.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Afers Exteriors, Institucionals i Transparència han signat un pla de treball per enfortir la col·laboració entre els sectors de la cooperació i els sectors inclosos en l’àmbit competencial del Departament. El pla, que es desenvoluparà enguany i l’any vinent, també vol promoure l’intercanvi d’expertesa entre les dues institucions, així com impulsar espais de coordinació interdepartamental, entre altres.

El document signat respon a la voluntat del Departament d’Afers Exteriors d’enfortir la política pública de cooperació al desenvolupament per tal que contribueixi en la creació d’un perfil de Catalunya responsable i compromès amb el desenvolupament humà sostenible.

El pla de treball inclou tot un seguit d’actuacions com l’impuls del Programa Català de Protecció de Defensores i Defensores de Drets Humans. Aquest programa és una convocatòria oberta per oferir protecció i atenció integral a defensors i defensores dels drets humans que vegin amenaçada la seva vida o integritat per raó de l’activitat de defensa dels drets humans que realitzen en el seu país d'origen, a través d’una acollida temporal de sis mesos a Catalunya.

La col·laboració també es donarà en actuacions a països del Sud, com per exemple amb el projecte sobre promoció de l’economia social i solidària entre les dones joves de diverses regions del Marroc, Algèria, Tunísia, Itàlia i França. Altres aspectes que es reforçaran són la sensibilització sobre el comerç just a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), la col·laboració en sessions formatives a la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil per tal donar a conèixer el Programa Català de Refugi, i la millora de la formació dels treballadors públics en l’àmbit de la cooperació.

A més, el pla facilitarà l’intercanvi de coneixements entre els dos departaments, per exemple amb la participació de Treball, Afers Socials i Famílies al Grup de treball de sensibilització de les empreses del Consell de Cooperació al Desenvolupament.

Afegeix un comentari nou
0