La Setmana de l’Amistat, 7 dies en honor a la gent gran

  • Fotografia del final de la Marxa de les Flors del 2015. (Font: Amics de la Gent Gran)

    Fotografia del final de la Marxa de les Flors del 2015. (Font: Amics de la Gent Gran)

  • El dia 1 d'octubre es realitzaran diferents actes per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran. (Font: Amics de la Gent Gran)

    El dia 1 d'octubre es realitzaran diferents actes per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran. (Font: Amics de la Gent Gran)

Amics de la Gent Gran organitza tallers, conferències i marxes per conscienciar de la importància del col·lectiu d’edat avançada.

A partir del 25 de setembre Amics de la Gent Gran alça la veu per defensar la importància de les persones grans. Sota el lema “La Setmana de l’Amistat”, durant 7 dies l’entitat organitzarà tallers, conferències, dinàmiques i reivindicacions per conscienciar del paper vital de la població d’edat avançada, a més de fer-los un reconeixement per tot el que han aportat a la nostra societat.

La Marxa de les Flors de l’Amistat

L’acte principal de la setmana és la Marxa de les Flors de l’Amistat. Armand Marquiset, fundador de les petits frères des Pauvres, amb la declaració “les flors abans que el pa” va encunyar l’esperit de suport emocional que defineix la missió d’Amics de la Gent Gran.

Per aquest motiu, durant la Setmana de l’Amistat l’entitat ha decidit recuperar el simbolisme de la flor per fer una marxa a la ciutat comtal que reivindiqui la importància del paper de la gent gran. El recorregut, encapçalat amb el lema “Stop Soledat”, es portarà a terme el pròxim 1 d’octubre a les 10:30h, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran.

D’aquesta manera, la ruta serà a la Rambla Guipúscoa de Barcelona, on s’aniran repartint flors a la gent gran i en la qual es farà una lectura del manifest per part d’una persona gran. La marxa acabarà amb un aperitiu per a tots els assistents.

El punt de trobada serà l’encreuament de la Rambla de Guipúscoa amb el carrer Bac de Roda. Des de l’entitat s’anima a les persones grans, voluntaris, socis i simpatitzants a participar-hi.

Altres activitats de la Setmana de l’Amistat

Durant la setmana de reconeixement a la gent gran es portaran a terme d’altres activitats, com per exemple, tallers per aprendre per a teixir bufandes o per aprendre a entendre el llenguatge de les factures, en el marc de la pobresa energètica.

D’altra banda, des de l’entitat també s’han organitzat xerrades sobre la soledat i els seus efectes en la gent gran i un concert coral de la Polifònica de Sant Lluís i la Coral Alborada a la cripta de la Sagrada Família.

Afegeix un comentari nou