La Xarxa Òmnia publica un llibre d'experiències

  • Capçalera de la portada del llibre d'expeiències

    Capçalera de la portada del llibre d'expeiències

  • Fotografia d'una de les experiències del llibre: "Reinventa't" al Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló

    Fotografia d'una de les experiències del llibre: "Reinventa't" al Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló

  • Normalitzant la vida de les persones amb discapacitats al barri de Torreforta, Tarragona

    Normalitzant la vida de les persones amb discapacitats al barri de Torreforta, Tarragona

La publicació forma part de la col·lecció "Eines" i recull una trentena d'experiències que van tenir lloc entre 2011 i 2014 en el marc d'aquest programa d'inclusió social i tecnològica.

La Xarxa Òmnia es va crear l'any 1999 i està formada per més d'un centenar de punts d'accés a les TIC arreu del territori català que segueixen tres línies d'actuació: acció comunitària, aprenentatge en l'ús de les TIC i ocupabilitat. Està impulsat pr la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, que depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Les trenta experiències que presenta el llibre "Experiències del programa Òmnia (2011-2014)" formen part de cadascuna de les tres línies d'actuació del programa. Dins les deu que corresponen a l'acció comunitària podem trobar, entre d'altres, l'experiència La salut mental des d’Òmnia, que recull les activitats desenvolupades a Sant Boi de Llobregat donant suport en aquest àmbit, o Diafragma, que ha promogut la descoberta de l'entorn a la Seu d'Urgell.

Pel que fa a la línia de l'aprenentatge, ens dóna a conèixer per exemple, el projecte d'aprenentatge servei Xarxa Jove, dut a terme al barri de La Florida (a l'Hospitalet de Llobregat), o "Retrat digital", que treballa amb gent gran a Tortosa aspectes com l'autonomia i l'autoestima a través de la fotografia digital.

En la línia d'actuació de l'ocupabilitat, el llibre ens mostra Reinventa’t per tornar a la feina a Santa Coloma de Cervelló i Infància i robots, al barri de Campclar de Tarragona, així com vuit experiències més molt interessants.

A les  conclusions es destaca l'ús de la tecnologia com a instrument de treball o mitjà, i no com a finalitat en si mateixa, donat que pot ser utilitzada per aconseguir diferents objectius.

Pots descarregar el llibre d'esperiències des d'aquest enllaç o bé des de l'apartat de documents adjunts.

Afegeix un comentari nou