La Xarxa Òmnia publica un llibre d'experiències

Associació per a Joves Teb

La Xarxa Òmnia publica un llibre d'experiències

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La publicació forma part de la col·lecció "Eines" i recull una trentena d'experiències que van tenir lloc entre 2011 i 2014 en el marc d'aquest programa d'inclusió social i tecnològica.

La Xarxa Òmnia es va crear l'any 1999 i està formada per més d'un centenar de punts d'accés a les TIC arreu del territori català que segueixen tres línies d'actuació: acció comunitària, aprenentatge en l'ús de les TIC i ocupabilitat. Està impulsat pr la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, que depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Les trenta experiències que presenta el llibre "Experiències del programa Òmnia (2011-2014)" formen part de cadascuna de les tres línies d'actuació del programa. Dins les deu que corresponen a l'acció comunitària podem trobar, entre d'altres, l'experiència La salut mental des d’Òmnia, que recull les activitats desenvolupades a Sant Boi de Llobregat donant suport en aquest àmbit, o Diafragma, que ha promogut la descoberta de l'entorn a la Seu d'Urgell.

Pel que fa a la línia de l'aprenentatge, ens dóna a conèixer per exemple, el projecte d'aprenentatge servei Xarxa Jove, dut a terme al barri de La Florida (a l'Hospitalet de Llobregat), o "Retrat digital", que treballa amb gent gran a Tortosa aspectes com l'autonomia i l'autoestima a través de la fotografia digital.

En la línia d'actuació de l'ocupabilitat, el llibre ens mostra Reinventa’t per tornar a la feina a Santa Coloma de Cervelló i Infància i robots, al barri de Campclar de Tarragona, així com vuit experiències més molt interessants.

A les conclusions es destaca l'ús de la tecnologia com a instrument de treball o mitjà, i no com a finalitat en si mateixa, donat que pot ser utilitzada per aconseguir diferents objectius.

Pots descarregar el llibre d'esperiències des d'aquest enllaç o bé des de l'apartat de documents adjunts.

Afegeix un comentari nou