Les universitats catalanes han tingut més de 2800 matrícules d'estudiants amb discapacitat

Fundació Autònoma Solidària
Estudiant al servei de suport PIUNE de la FAS

Les universitats catalanes han tingut més de 2800 matrícules d'estudiants amb discapacitat

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Fundació Universia i Endesa publiquen els resultats de la Guia d’Atenció a la Discapacitat a la Universitat 2017 per analitzar la situació de les persones discapacitades a la universitat.

Actualment, en aquest curs 2016-2017, hi ha 20.793 estudiants universitaris amb diversitat funcional, tal com recull la Guia d’Atenció a la Discapacitat que realitzen anualment la Fundació Universia del Banco de Santander i Endesa segons els cens dels diferents centres. La publicació d’aquest informe coincideix amb el final de curs de l’estudiantat de segon de batxillerat, que just encara la recta final abans de les proves de la selectivitat que decidiran el seu destí universitari.

Així, l’Informe es desenvolupa gràcies els serveis de suport a les persones amb discapacitat de 77 universitats arreu de l’Estat espanyol, que han constatat l’augment del nombre d'estudiants matriculats i que tenen alguna discapacitat i actualment representen l’1,4%. Després de dos anys d’un lleuger descens en les matrícules, enguany, la xifra ha remuntat augmentant quasi un centenar. A Catalunya l’augment ha estat de 351 estudiants amb discapacitat respecte el curs anterior repartits entre les dotze universitats catalanes, amb 2854 alumnes matriculats.

En general, el 61% del total, els estudiants amb discapacitat escullen la universitat presencial, que puja un 3%. La universitat no presencial, en canvi, baixa un 4% en la tria de modalitat d’estudi.

La Guia d’Atenció a la Discapacitat a la Universitat es repartirà a diverses universitats espanyoles com una eina de suport i informació dels serveis i ajudes existents en aquest àmbit per tal de promoure el ple accés i la inclusió de les persones amb diversitat funcional a la universitat de cara al nou curs 2017-2018.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou