Àmbit de la notícia
Social

L’exposició fotogràfica ‘Cossos presents’ visibilitza la vida de les persones grans LGBTIQ+

Entitat redactora
Kiwop
Autor/a
Laura Borràs
  • En Joan Balañá és usuari de la Fundació Enllaç i és un dels protagonistes de l’exposició fotogràfica ‘Cossos presents'. Font: Fundació Enllaç
    En Joan Balañá és usuari de la Fundació Enllaç i és un dels protagonistes de l’exposició fotogràfica ‘Cossos presents'. Font: Fundació Enllaç Font: Fundació Enllaç
  • La Fundació Enllaç atén usuaris i organitza activitats des del 2008. Font: Fundació Enllaç
    La Fundació Enllaç atén usuaris i organitza activitats des del 2008. Font: Fundació Enllaç Font: Fundació Enllaç
  • L’exposició fotogràfica ‘Cossos presents’ visibilitza la vida de les persones grans LGBTIQ+. Font: Fundació Enllaç
    L’exposició fotogràfica ‘Cossos presents’ visibilitza la vida de les persones grans LGBTIQ+. Font: Fundació Enllaç Font: Fundació Enllaç
  • Una iniciativa de la Fundació Enllaç mitjançant retrats de l’artista Felipe Robles i entrevistes del voluntari Adri Bartolomé. Font: Fundació Enllaç
    Una iniciativa de la Fundació Enllaç mitjançant retrats de l’artista Felipe Robles i entrevistes del voluntari Adri Bartolomé. Font: Fundació Enllaç Font: Fundació Enllaç

Una iniciativa de la Fundació Enllaç mitjançant retrats de l'artista Felipe Robles i entrevistes del voluntari Adri Bartolomé.

En Joan Balañá és usuari de la Fundació Enllaç i és un dels protagonistes de l'exposició fotogràfica 'Cossos presents' que actualment es pot visitar al Centre Cívic la Sedeta. En aquest espai, juntament amb la resta de participants, en Joan relata la seva experiència. "No em vaig acceptar com a gai fins passats els trenta anys. Eren els anys vuitanta i sincerament, no vaig viure repressió de l'entorn sinó que jo mateix m'autoreprimia", explica en Joan.

"Totes les vides diferents però globalment, totes elles tenen una experiència viscuda conjunta"

Com aquesta, l'exposició està plena d'històries i retrats d'altres usuaris de la Fundació que s'obren al món per deixar empremta. "Totes les vides són diferents però globalment, totes elles tenen una experiència viscuda conjunta", admet en Joan qui creu que iniciatives com aquestes són molt positives per a la societat.

Intercanvi d’experiències, acompanyament i suport

L'objectiu principal de l'exposició és visibilitzar les persones grans LGBTIQ+ usuàries de la Fundació i els voluntaris que les acompanyen. "La idea del projecte va ser promoguda per un dels nostres voluntaris, l'Adri Bartolomé", detalla el president de la Fundació Enllaç, Josep Maria Mesquida.

En aquest sentit, tal com explica el president, "tot el procés de l'exposició i els relats de vida que s'han fet per acompanyar les fotografies de Felipe Robles ha implicat un intercanvi d'experiències alhora que han estat accions d'acompanyament i de suport".

Des de la Fundació Enllaç celebren la bona acollida que ha tingut la iniciativa. Durant tot el mes de setembre, s'ha pogut visitar a la seu de l'entitat. Ara, a partir d'octubre, es traslladarà al Centre Cívic la Sedeta amb l'objectiu de seguir la seva ruta per altres espais de la ciutat.

Setze anys donant servei a les persones grans LGBTI

La Fundació Enllaç atén usuaris i organitza activitats des del 2008. Amb quasi una cinquantena de voluntaris, aquest 2023 han atès una seixantena de persones i han organitzat més de tres-centes activitats. A més, l'entitat també compta amb formacions i accions de sensibilització orientades a residències i espais de persones grans. Tal com explica el president de la Fundació, "el que necessiten aquestes persones són espais de relació per a poder establir vincles".


Un bon exemple és el d'en Joan Balañá. Després de tres anys compartint experiències com a usuari de l'entitat, explica que la Fundació Enllaç "és un espai on et pots expressar lliurement sabent que no rebràs el rebuig dels altres".

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari