Llum verda a l'Observatori Català de la Pobresa

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Llum verda a l'Observatori Català de la Pobresa

Resum: 

El Departament de Benestar Social i Família i la Universitat Rovira i Virgili signaran un conveni per impulsar l'Observatori Català de la Pobresa i la Inclusió Social que permetrà tenir informació actualitzada i poder aplicar mesures correctores.

En el decurs del Ple del Parlament del passat 22 de juliol, la vicepresidenta del govern i Consellera de Benestar i Família, Neus Munté, va anunciar que es signarà un acord de col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili per impulsar l'Observatori Català de la Pobresa i la Inclusió Social.

Munté considera que aquest òrgan permetrà obtenir informació actual, detallada, contínua i territorial sobre la pobresa i la realitat social catalana. Així com també possibilitarà de fer un seguiment, valorar les polítiques que s'apliquen i poder emprar, en cada moment, les mesures més adequades.

Comissió Mixta de l’Observatori

Benestar Social i Família i la URV constituiran una Comissió Mixta de l’Observatori formada per quatre membres. Aquesta haurà de reunir-se, com a mínim, amb caràcter trimestral.

Les atribucions principals de la Comissió Mixta de l’Observatori seran, per una banda, crear un fons d’informació sobre les condicions de vida i la pobresa a Catalunya. Per l’altra, disposar de dades que permetin una anàlisi comparativa, tant a nivell temporal (evolutiva), territorial (dins de Catalunya, i entre Catalunya, l’Estat i Europa), com entre col·lectius específics.

La Comissió Mixta també orientarà sobre actuacions prioritàries en matèria de benestar social, així com oferirà una informació científica i divulgativa per tal que pugui ser consultada pels diferents agents socials vinculats al Departament. A més, elaborarà un informe anual d’avaluació de les polítiques i l’estat de la inclusió social a Catalunya, així com una memòria anual les activitats de la Comissió.

El Govern ha decidit impulsar l'Observatori en col·laboració amb la URV, donat que disposa de l’única Càtedra d’Inclusió Social a les universitats catalanes. A més, va néixer amb una clara vocació de servei públic i amb una orientació eminentment pràctica.

Afegeix un comentari nou