Àmbit de la notícia
Social

Ma Teresa Llòria i Llàcer: “Sentir cantar a una persona amb esclerosi múltiple a ritme de les petjades del cavall et fa posar la pell de gallina”

Entitat redactora
FCVS
  • Ma Teresa Llòria i Llàcer. Direcció tècnica i fisioterapeuta especialitzada en Hipoteràpia de la Fundació Teràpia a Cavall (Font: Teràpia a Cavalls)
  • L' entitat ofereix sessions de fisioteràpia que inclou el moviment del cavall com a estratègia de tractament (Font: Teràpia a Cavalls)
  • Imatge d'una teràpia desenvolupada a la fundació (Font: Teràpia a Cavalls)
  • La fundació compta amb el suport de 15 persones voluntàries (Font: Teràpia a Cavalls)

La Fundació Teràpia a Cavall, de l'Ametlla del Vallès, proporciona als infants amb necessitats especials una base per al desenvolupament de la seva autonomia mitjançant un tractament innovador: la teràpia amb cavalls.

1. Quina és la missió de la vostra entitat?

Fundació Teràpia a Cavall, situada al Vallès Oriental, és una entitat sense ànim de lucre, constituïda l'any 2002, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels infants amb diversitat funcional o necessitats especials gràcies a la combinació única de cavalls, teràpia i un entorn natural. El propòsit de l'entitat és assolir objectius lúdics, educatius i terapèutics en un ambient relaxat, segur i divertit.

2. Quina és la realitat que teniu a la comarca en el vostre àmbit?

Molts dels centres de rehabilitació per a infants amb necessitats especials estan a Barcelona, tant els privats com els serveis de rehabilitació d'hospitals infantils. La nostra entitat ofereix sessions de fisioteràpia i teràpia ocupacional que inclouen el moviment del cavall com una estratègia de tractament. Estem a només 25 minuts de Barcelona, en plena natura i en un entorn molt motivador que ens permet acollir tant els infants de la nostra comarca com de Barcelona. 

3. Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

Actualment comptem amb el suport de 15 persones voluntàries, d'edats entre 17 i 70 anys. Els voluntaris i voluntàries de la Fundació Teràpia a Cavall participen en diferents tasques: amb els cavalls, en les instal·lacions, amb els actes solidaris i sobretot estan en contacte directe amb els nostres genets.

4. Per què creieu que els voluntaris col·laboren amb vosaltres?

Les persones voluntàries destinen un espai del seu temps a desenvolupar iniciatives en benefici de l'acció social de la Fundació Teràpia a Cavall. El nostre voluntariat és molt més que una donació regular de temps i servei. Als voluntaris els hi agrada estar amb els cavalls alhora que gaudeixen de la interacció amb els infants que pateixen diversitat funcional. 

 5. Quina creieu que serà la vostra realitat d'aquí a 10 anys?

Esperem créixer en el servei que oferim als infants alhora que creem una base sòlida de voluntàries i voluntaris compromesos que participin en les activitats.

6. Quin ha estat per a tu el moment de més passió a l'entitat?

Estar diàriament amb els cavalls i els infants aporta molts moments que queden tant per a l'equip de professionals com per a l'equip de persones voluntàries. Un exemple és quan veus la cara dels infants quan s'apropen a la pista i veuen el seu cavall esperant, de vegades estan tan emocionats que t'agafen de la mà i arrenquen a córrer per acaronar-los. També recordo altres moments màgics com sentir cantar a una persona amb esclerosi múltiple, a ritme de les petjades del cavall, mentre treballa el ritme de la seva respiració. Se't posa la pell de gallina! O quan veus que un nen de 4 anys, que pateix una malaltia rara, aconsegueix dir el nom del seu cavall. 

 

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari