Àmbit de la notícia
Social

Marc Fernàndez: “Correrem 600 quilòmetres amb l’objectiu de recaptar 9 tones d’aliments”

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Dani Gallart
  • Marc Fernàndez és un dels 15 corredors de Non Stop Aliments. Font: Non Stop Aliments.
    Marc Fernàndez és un dels 15 corredors de Non Stop Aliments. Font: Non Stop Aliments.
  • El circuit s'inicia a Sant Martí d'Empúries i finalitza a Roquetes. Font: Non Stop Aliments.
    El circuit s'inicia a Sant Martí d'Empúries i finalitza a Roquetes. Font: Non Stop Aliments.
  • L'equip està composat per 10 homes i 5 dones amb una gran representació de les Terres de l'Ebre. Font: Non Stop Aliments.
    L'equip està format per 10 homes i 5 dones amb una gran representació de les Terres de l'Ebre. Font: Non Stop Aliments.

El membre de la iniciativa Non Stop Aliments explica en què consisteix el repte i com s’estan preparant per portar-ho a terme.

Què és Non Stop Aliments?

Non Stop Aliments és una repte solidari en el qual volem englobar l’esport, amb la salut i la recaptació dels aliments. Del 24 al 29 d’agost, 15 corredors i corredores amateurs ens disposem a recórrer 600 quilòmetres per Catalunya amb l’objectiu de recaptar aliments.

Per què non stop?

Perquè a diferència d’altres curses amb unes característiques semblants no la farem per trams o etapes, fent cada dia una quantitat de quilòmetres determinada per arribar fins a un punt i dormir. Enlloc d’això, anirem fent alguna parada d’una o dues hores per menjar i descansar una mica. Poc a poc, però sense parar i tots junts.

Amb quines col·laboracions compteu?

La principal és la del Banc dels Aliments de Tarragona, que a la vegada ens va posar en contacte amb el Banc dels Aliments de Barcelona. Des del primer moment ens ha donat suport i ens ha ajudat amb tot el que hem necessitat.

D’altra banda, petites empreses i les institucions municipals s’han involucrat per col·laborar amb el projecte i donar suport. Després de la crisi sanitària que estem vivint som conscients que les ajudes econòmiques a les que podíem optar aniran a parar a altres serveis o necessitats bàsiques, però igualment tenim clar que tirarem cap a endavant.

Quin circuit realitzareu?

Seran un total de 600 quilòmetres, des de Sant Martí d’Empúries fins Roquetes. Per fer-los, hem escollit el GR-1 i el GR-7 perquè són els grans recorreguts més simbòlics del territori català i ens permetran passar per les quatre províncies. Enllaçarem els dos camins a Sant Llorenç de Morunys, on iniciarem el GR-7 fins a Roquetes.

Quin perfil tenen les 15 persones corredores?

Tot i que tots som corredors no professionals, tenim molta experiència en curses de llarga distància. Hi ha gent que no ha fet mai 600 quilòmetres, però sí curses amb característiques semblants. No hi ha cap persona molt jove, degut a la distància i som 10 homes i 5 dones. Tenim una gran representació de les Terres de l’Ebre, però hi ha participants de Lleida, Tarragona, Barcelona i Girona, a més de dues persones basques i un madrileny.

Quants quilos voleu recaptar?

En un principi ens havíem proposat 600, un per cada quilòmetre, però després vam pensar que seria molt més interessant si fossin 600 quilos per corredor, el que implica un total de 9 tones d’aliments.

Quina és la dificultat més gran del repte?

A banda de la recaptació dels aliments, el repte més important és començar i acabar les 15 persones juntes. Trobar a la gent ideal és complicat perquè tots tenim una personalitat diferent i fer 600 km no està a l’abast de tothom. Has de congeniar moltes personalitats en una sola, que algú talli el bacallà, i que constantment ens donem suport els uns als altres. Pot ser que algú pugui córrer més, però hagi de caminar perquè a algú altre li fa mal la panxa o simplement no pugui aguantar el mateix ritme.

Tu et coneixes a tu mateix, però no saps com pot reaccionar el del costat i potser mai ha viscut una experiència com aquesta que el posi al límit. Crec que aquest és un repte 30% físic i 70% psicològic. El més important no és com comences, sinó com acabes i per fer-ho junts, ha d’haver-hi molta compenetració i ser conscients en tot moment de l’objectiu principal.

Us esteu trobant alguna dificultat degut a la Covid-19?

Teníem diverses curses populars organitzades en les quals havíem habilitat un punt de recollida d’aliments. Degut a les mesures de prevenció i a les cancel·lacions d’aquests esdeveniments ens va ser impossible fer aquesta recollida. Si veiem que durant aquests mesos encara no es poden fer curses populars, potser ens plantegem fer la recollida durant la cursa mateixa, posant punts pels diferents trams.

Què és el que més t’agrada d’aquesta iniciativa?

M’agrada la col·laboració i la vinculació amb les persones voluntàries del Banc dels Aliments, que ens ha obert la porta des del minut 0. Tothom a qui li vaig proposar el repte em va dir que sí sense dubtar-ho ni un moment i la gent que ens acompanyarà amb furgoneta i utilitzarà les seves vacances per ajudar-nos desinteressadament. La solidaritat i la rebuda que estem tenint i veure com s’involucren solidàriament per ajudar els més vulnerables és sens dubte el millor de Non Stop Aliments.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari