Nina Roma: "No podem canviar el món, però sí posar el nostre granet de cafè"

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
Nina Roma és una de les membres fundadores de The Coffee Soul. Font: The Coffee Soul. Font: Font: The Coffee Soul.
Nina Roma és una de les membres fundadores de The Coffee Soul. Font: The Coffee Soul.
Els membres i les membres fundadores es van conèixer al programa d'acceleració en emprenedoria MIDTALENT. Font: The Coffee Soul. Font: Font: The Coffee Soul.
Els membres i les membres fundadores es van conèixer al programa d'acceleració en emprenedoria MIDTALENT. Font: The Coffee Soul.
L'objectiu és crear productes que s'adaptin a les necessitats del planeta, a partir de les necessitats del nostre propi barri. Font: The Coffee Soul. Font: Font: The Coffee Soul.
L'objectiu és crear productes que s'adaptin a les necessitats del planeta, a partir de les necessitats del nostre propi barri. Font: The Coffee Soul.

Nina Roma: "No podem canviar el món, però sí posar el nostre granet de cafè"

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La membre fundadora de The Coffee Soul ens recorda que vivim en un món on es consumeix més del que realment el planeta produeix, un ritme insostenible que la Terra no aguantarà molts anys més.

The Coffee Soul és una startup que neix amb l’objectiu de convertir el residu del cafè en un nou producte per a la societat.

Per un costat, es vol reduir l’impacte mediambiental que any rere any causa aquest tipus de residu al nostre planeta.

D’altra banda, es vol fomentar una economia social i sostenible amb un producte ecofriendly que es pugui fer arreu del món.

Anna Alexandra Roma Munté (Nina per a tothom) neix a Barcelona el 3 de març de 1991. De pare italià, és escriptora de contes i dissenyadora gràfica. Actualment està estudiant Màrqueting als Països Baixos amb una beca Erasmus mentre compagina les hores d'estudi amb el projecte The Coffee Soul.

Nina Roma, una de les fundadores de The Coffee Soul, ens explica de primera mà aquest projecte.


Què és The Coffee Soul?

És una startup que neix en un programa d’acceleració en emprenedoria anomenat MIDTALENT organitzat per Barcelona Centre de Disseny (BCD) amb el suport de la Unió Europea. The Coffe Soul és una iniciativa que vol aprofitar el residu del cafè per crear nous productes per a la societat com sabons de mans o cremes exfoliants.


Quin és el vostre objectiu?

El nostre objectiu és crear productes que s'adaptin a les necessitats del planeta, a partir de les necessitats del nostre propi barri. En aquest cas ho vam crear pensant en el barri de Poblenou a Barcelona, tenint en compte que la idea era extrapolable a nivell universal. Aquest producte no només és positiu pel planeta, sinó que també ho és per una economia social i sostenible, a més dels beneficis per a la nostra pell gràcies a les propietats del cafè.


Com neix el vostre projecte?

El projecte va néixer a l’octubre de 2017 a través del programa MIDTALENT i la necessitat de trobar un material al qual donar-li una segona vida i convertir-lo en un producte sostenible i ecofriendly. Al principi ens ho vam prendre com un exercici d’emprenedoria i acció social, però el projecte ha tingut molt bona acollida i volem que arribi a ser una realitat per a nosaltres i el planeta.


En quin procés es troba?

Ho estem preparant per comercialitzar. Per això, ens hem embarcat en una campanya de crowdfunding a la plataforma d’Ulule. Estem buscant micro mecenes que ens ajudin a fer d'aquest projecte una realitat, formant part al seu torn, de The Coffee Soul i de la filosofia que aquest promou.


Us plantegeu emmarcar el vostre projecte en una cooperativa o associació?

Ens hem plantejat diverses opcions i finalment ens hem decantat per una Societat Cooperativa, per les facilitats fiscals que aquesta ens ofereix i perquè creiem en els fonaments del Tercer Sector i l’economia social i sostenible.


Perquè creieu que The Coffee Soul és important per a la nostra societat?

Creiem que és important perquè vivim en un món on es consumeix més del que realment el planeta produeix. I volem demostrar que és possible reutilitzar aquest material que actualment no s'està aprofitant sinó que es llença.


Com us plantegeu el futur a curt i llarg termini?

Nosaltres volem, que The Coffee Soul surti cap endavant, però a la vegada, cal ser realista. Amb això volem dir que depenem dels resultats de la campanya de crowdfunding. Si la campanya és un èxit, el nostre ventall de possibilitats s'obre, llavors la nostra intenció és invertir aquests diners proporcionalment a homologació, producció i publicitat entre altres variants.

Afegeix un comentari nou