Projecte Home llença un rap en una campanya per prevenir les addiccions

FCVS
Protagonistes del vídeo de la cançó.
Protagonistes del vídeo de la cançó.
Protagonistes del vídeo musical.
Protagonistes del vídeo musical.
Making off del videoclip.
Making off del videoclip.

Projecte Home llença un rap en una campanya per prevenir les addiccions

FCVS

Resum: 

#MejorProntoQueTarde és una iniciativa de prevenció dirigida a joves i adolescents que tracta temes com la soledat, la rutina o la desigualtat.

“Cada cinc minuts mires la pantalla...ja estàs enganxat, i com ha passat?”. Aquesta és una part de la lletra de ‘Mejor Pronto que Tarde’, la cançó de rap que dóna nom a la campanya que ha llençat Projecte Home per prevenir les addiccions i que va dirigida a joves i adolescents. El tema de hip hop, protagonitzat per l’actriu Paula Gallego i alumnes d’una escola de la capital estatal, parla sobre com la soledat, l’estrès, la rutina o la desigualtat poden conduir al consum abusiu de drogues i altres riscos com l’addicció a les pantalles.

El terapeuta Pablo Llama, lligat a l’associació, ha afirmat en el web de la campanya que “desgraciadament tenim una societat en la qual la gent comença a consumir alcohol, tabac i altres substàncies molt jove". La campanya vol convèncer al jovent perquè fugi de les addiccions i els recorda que no estan sols ni indefensos. Tanmateix, #MejorProntoQueTarde fuig de la idea que no només aquelles persones amb addiccions més greus són les que poden acudir a teràpia, sinó que tothom pot tenir conductes problemàtiques o consums poc saludables.

Un total de 16 alumnes entre 12 i 17 anys han protagonitzat el vídeo musical del rap. L’espot ha sigut dirigit per Marta Puig i Lyona i el rap pot escoltar-se a la plataforma musical Spotify. Segons dades del Pla Nacional sobre Drogues, l’edat d’inici de consum de l’alcohol és als 14 anys i el de cànnabis als 14,8. En aquest sentit, Projecte Home a través de diferents programes de prevenció escolar i familiar arriba a 100.000 persones anualment, entre elles usuaris i usuàries del Projecte Jove.

L’organització ha començat a treballar en els darrers anys en noves addiccions més enllà de les associades a les drogues com les ludopaties, les TIC o les apostes en línia. Nascuda l’any 1984, l’entitat ofereix diferents programes de prevenció com ‘Escola de Famílies’, un curs a Internet per a pares i mares i ‘Jocs de Clau’, un projecte que pretén reforçar entre l’alumnat d’ESO actituds alternatives al consum de substàncies.

Un concurs a Instagram

Projecte Home ha acompanyat l’acció amb un concurs a les xarxes socials sortejant 3 codis Spotify Premium de 6 mesos entre els vídeos més votats. Per participar, s’ha de gravar un vídeo cantant, ballant i recitant el rap a Instagram amb el hashtag #MejorProntoQueTarde. A més, s’ha de seguir el compte oficial @proyectohombreoficial i aconseguir el número més gran de ‘M’agrada’ possible.