Prop d’un centenar d’entitats socials i partits fan una crida per defensar la gestió pública de l’aigua

  • Convocatòria de la manifestació 'Per una gestió pública i democràtica de l'aigua’. Font: Aigua és Vida

    Convocatòria de la manifestació 'Per una gestió pública i democràtica de l'aigua’. Font: Aigua és Vida

  • Més de noranta entitats socials i partits s'han sumat a la mobilització. Font: Aigua és Vida

    Més de noranta entitats socials i partits s'han sumat a la mobilització. Font: Aigua és Vida

Terrassa acull el diumenge 19 de març una manifestació que, amb el lema ‘Per una gestió pública i democràtica de l'aigua’, reivindica la remunicipalització a Catalunya d’aquest bé bàsic.

La plataforma Aigua és Vida i la Taula de l’Aigua de Terrassa han organitzat aquesta mobilització que compta amb el suport de 92 entitats socials i partits de tot Catalunya. L’objectiu d’aquesta manifestació, que començarà  diumenge 19 de març a les 12h a l’estació del Nord de Terrassa, és reclamar la gestió pública de l’aigua i reivindicar que aquest  bé és un dret essencial i no pas un negoci.  

L’acte, que s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), té lloc en un moment en què la remunicipalització d’aquest bé bàsic s’està incorporant amb força a l’agenda de diversos municipis catalans. Ripollet ha fet públic que remunicipalitzarà aquest any, mentre que Girona, Vidreres o La Bisbal d’Empordà, entre d’altres localitats, estudien com recuperar-ne la gestió. Els plens municipals de Barcelona, Badalona, Cerdanyola o Santa Coloma han aprovat també plantejar-se aquesta opció.

Segons denuncia Aigua és Vida, a Catalunya un 80% de la gestió de l’aigua és privada, una data que contrasta amb el fet que “3 de cada 4 catalans i catalanes la volen pública”.  

Terrassa es mou per recuperar-ne la gestió

Que la convocació de la cita sigui a Terrassa no és casual.  El desembre del 2016 va finalitzar  la concessió del servei de gestió de l’aigua que des de feia 75 anys estava en mans de Mina de Terrassa-Agbar.  L’Ajuntament de Terrassa vol recuperar la gestió directa però, segons ha fet públic, s’està trobant amb molts entrebancs per fer-ho.

“Mina de Terrassa-Agbar, sistemàticament, s’ha negat a facilitar informació essencial per al procés normativitzat de liquidació de la concessió del servei d’aigua, impedint la reversió dels que, a hores d’ara, ja són béns de l’Ajuntament de Terrassa”, afirmen els organitzadors en el document de crida a la mobilització.

Les entitats que vulguin donar suport a la manifestació, encara poden fer-ho a través d’aquest formulari.

Afegeix un comentari nou