Que els infants no paguin la crisi!

 Font:
Font:

Que els infants no paguin la crisi!

Resum: 

Sota aquest lema, la FEDAIA fa un crida a unir esforços per combatre la pobresa infantil. Ha publicat un document amb 13 propostes o recomanacions que poden ajudar a millorar la situació dels nens i nenes que viuen sota el llindar de la pobresa.

La FEDAIA, Federació d'entitats d'atenció i d'educació a la infància i a l'adolescència, fa una crida a les autoritats polítiques, als empresaris i a la societat perquè s'actuï de manera coordinada amb la finalitat d'evitar que els infants paguin la crisi. La pobresa infantil sempre ha estat un problema a Catalunya i l'Estat espanyol, però aquesta federació denuncia que la crisi està agreujant encara més la situació de la infància més vulnerable.

Per poder actuar conjuntament, ha presentat el document Que els infants no paguin la crisi: Combatre la pobresa infantil és feina de tots que recull 13 propostes per treballar en aquesta direcció. Reforçar les ajudes per a alimentació i vestuari, o dissenyar i implementar programes especials que combatin el fracàs escolar de forma eficaç són algunes de les propostes que inclou el document.

També contempla ajudes adreçades a les famílies, com ara, augmentar el nombre d'habitatges socials, oferir ajudes a les famílies que no poden pagar-se un lloc digne on viure i evitar els desnonaments.

Avançar en la transversalitat de les polítiques d'infància i en l'atenció integral a les famílies hauria de ser també una prioritat. Els països escandinaus, que són els que presenten menys pobresa infantil amb taxes al voltant del 10%, situen la infància com a eix vertebrador de totes les seves polítiques. La FEDAIA ens anima a seguir el seu exemple!

Un de cada quatre infants, sota el llindar de la pobresa

Un infant pobre al nostre país és aquell que no té cobertes les seves necessitats bàsiques, que viu en una família on els ingressos no permeten arribar a final de mes, on els pares es troben a l'atur o bé on la precarietat laboral impedeix dedicar temps i atenció als fills i filles.

Aquesta situació provoca diferents carències que predisposen els infants a patir problemes psicològics, familiars i de salut. A més, els aboca al fracàs escolar, que fa que es reprodueixi el cercle viciós de la pobresa i l'exclusió social en l'etapa adulta, ja que dificulta la inserció laboral.

Els nivells de pobresa infantil a Catalunya s'han disparat per efecte de la crisi. Durant l'última dècada s'havien mantingut estables en nivells entorn del 18%, i ara han pujat fins al 24%. Això significa que un de cada quatre infants viu sota el llindar de la pobresa.

Davant aquesta situació, la FEDAIA considera necessari que els serveis actuïn de forma coordinada, per tal de millorar la situació de la infància.

Afegeix un comentari nou