#ReescrivimLaVellesa regalant Roses Contra l’Oblit

FCVS
Roses Contra l'Oblit
Aquest any l'entitat vol conscienciar a la població dels estigmes que envolten a la gent gran i la solitud no volguda.
Roses Contra l'Oblit
La recaptació anirà destinada íntegrament a programes d’acompanyament a persones grans.

#ReescrivimLaVellesa regalant Roses Contra l’Oblit

FCVS

Resum: 

Amics de la Gent Gran engega la seva campanya de Sant Jordi “Roses contra l’Oblit” amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el perill d’estigmatitzar la vellesa.

Amb l’eslògan “Per Sant Jordi, reescrivim la vellesa”, Amics de la Gent Gran llença la campanya Roses Contra l’Oblit 2017, amb la model Judit Mascó, per sensibilitzar sobre el perill d’estigmatitzar la vellesa. L’entitat impulsa a que la ciutadania comparteixi a les xarxes socials les seves pròpies definicions sobre la vellesa, amb l’etiqueta #ReescrivimLaVellesa.

L'entitat recorda que l’aïllament de les persones grans genera situacions tràgiques i les conseqüències de l’exclusió venen també detonades per l’estigma de part de la societat sobre la vellesa. El diccionari de la Real Academia Española institucionalitza el prejudici definint aquesta fase de la vida de forma pejorativa. Així doncs qualsevol persona que busqui la paraula vellesa al diccionari trobarà:

1. f. Cualidad de viejo.

2. f. Edad senil, senectud.

3. f. Achaques, manías, actitudes propias de la edad de los viejos.

4. f. Dicho o narración de algo muy sabido y vulgar.

Per aquest motiu, Amics de la Gent Gran posa a la venda 17.500 exemplars de roses solidàries, símbol que no oblidem a les persones grans. La recaptació anirà destinada íntegrament a programes d’acompanyament a persones grans que viuen en soledat. Les roses estan fetes de feltre i de roba i han sigut elaborades pel projecte FIL (Formació i Inserció Laboral) de la Fundació Pare Manel. Totes aquestes roses es podran adquirir a partir del dia 12 d'abril als següents establiments de tot Catalunya:

  • Botigues Abacus cooperativa
  • Botigues Casa del Llibre
  • Botigues Natura
  • Botigues Òptica Universitària
  • A la seu de l’entitat, al Carrer Grassot 3, Barcelona.

A banda, per aquelles persones que vulguin realitzar la seva compra online ho podran fer a través de la plataforma d’El Mercat Social.

Acció voluntària a tot el territori

El pròxim diumenge 23 d’abril, diada de Sant Jordi, Amics de la Gent Gran convoca més de 1.500 persones voluntàries de l’entitat perquè portin una rosa natural i un llibre a les persones grans que ja acompanyen durant tot l’any. L’acte es durà a terme a les 11 ciutats i territoris de Catalunya on l’entitat desenvolupa la seva acció social: Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Osona, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Barcelona.

A més, el dia 21 d’abril també es regalaran roses naturals a persones grans que viuen a residències. Així doncs, 1.919 persones grans de 30 residències rebran una rosa natural i companyia aquell dia de Sant Jordi. Tanmateix, personalitats reconegudes del món polític, cultural i social se sumaran a aquest gest solidari amb les persones grans.

Afegeix un comentari nou