Signoguies al MNAC: acostant l’art a les persones amb discapacitats auditives
Comparteix
Amb la col·laboració de la Fundació Orange, el Museu Nacional d'Art de Catalunya ofereix un servei gratuït de signoguies adreçat a les persones amb discapacitat auditiva.
Des del dia 3 de març, les persones sordes o amb discapacitat auditiva que visitin el MNAC ja tenen al seu abast el nou servei de signoguies que el museu i la Fundació Orange han posat en marxa amb l'objectiu d'incrementar l'accessibilitat del centre.
La signoguia és un dispositiu PDA amb pantalla tàctil que reprodueix vídeos signats en llengua de signes catalana, castellana i internacional i amb subtítols en català, castellà i anglès. Amb aquesta experiència, el MNAC esdevé el primer museu català i de l'Estat que ofereix el servei de signoguia en tres llengües.
El dispositiu conté explicacions sobre les 35 obres més importants del MNAC, un comentari general del museu, una introducció a cadascuna de les seves col·leccions i un glossari dels termes artístics més rellevants. Es pot accedir als continguts mitjançant un menú inicial o bé prement el número assignat a cada obra.
Per a la implantació de les signoguies, el MNAC ha comptat amb el suport de la Fundació Orange i l’assessorament de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). Durant l'acte de presentació del projecte, Antonio Martínez, president de la FESOCA, va recordar que la inclusió social i l'accés a l'art és possible sempre que existeixin eines que permetin fer-ho i que la llengua de signes catalana forma part del patrimoni lingüístic i cultural de Catalunya.
Aquest nou servei respon al compromís de fer els museus més accessibles que van adquirir els centres integrants del grup ArticketBCN (Museu Picasso, La Pedrera, Fundació Antoni Tàpies, MACBA, CCCB, MNAC i Fundació Miró) en el marc de la jornada Art Accessible. Jornada sobre accessibilitat als museus, celebrada a finals de l'any 2009.
Afegeix un nou comentari