Àmbit de la notícia
Social

Un experiment observa què passa quan no es fa servir Facebook durant una setmana

Entitat redactora
Associació per a Joves Teb
  • Imatge de portada de l'estudi
  • La xarxa social que més es fa servir

L'experiència ha tingut lloc a Dinamarca per comprovar si el fet de no fer servir temporalment aquesta xarxa social millora la qualitat de vida de les persones.

Aquesta investigació l'ha duta a terme el Happiness Research Institute amb un grup de 1.095 persones escollides de manera aleatòria. Es va demanar a la meitat dels i de les participants que deixessin de realitzar accions en el seu perfil de Facebook durant set dies i l'altra meitat es va fer servir com a grup de control per comparar resultats.

Totes les persones que van participar en l'experiment són usuaris i usuàries habituals d'aquesta xarxa social que en fan un ús diari. Els següents percentatges mostren el seu comportament en Facebook:

  • El 94% diu que forma part de la seva rutina diària.
  • El 86% explora la seva secció de notícies amb molta freqüència.
  • El 78% visita la pàgina web de Facebook com a mínim mitja hora cada dia.
  • El 61% prefereix fer posts sobre com es troba en aquesta xarxa social.
  • El 69% se l'estima més per pujar-hi fotografies que troba interessants.

En finalitzar la setmana sense fer servir Facebook, les persones que van participa en aquests estudi van manifestar que després d'haver-se "aïllat virtualment" es sentien més feliços i que s'enfadaven amb menys freqüència. No es trobaven tan solitaris ni preocupants, sentien menys estrès i tenien menys dificutats de concentració.

Sembla ser que la causa d'això està en el fet que havien incrementat la seva activitat social presencial i la satisfacció amb la seva vida social. També deien trobar-se més productius i aprofitar més el temps, llegint o conversant cara a cara, per exemple.

Si vols llegir l'informe, en anglès, està adjunt en aquesta notícia.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari