‘Amb bici millor!’, la campanya per omplir els carrers de persones i bicicletes

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
El BACC ha publicat dos vídeos per promoure l'ús de la bicicleta amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia Mundial Sense Cotxes. Font: BACC
El BACC ha publicat dos vídeos per promoure l'ús de la bicicleta amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia Mundial Sense Cotxes. Font: BACC
La bretxa de gènere disminueix segons el tipus de bicicleta utilitzada. Font: Llicència CC
Des del BACC demanen més gent als carrers en bicicleta. Font: Llicència CC
La mobilitat elèctrica està als nivells, als carrils bici de Barcelona, de les bicicletes mecàniques. Font: Llicència CC
Adrià Arenas considera que la bicicleta és una aliada indispensable per contrarestar els mals de la ciutat, representats per l'ús del cotxe. Font: Llicència CC

‘Amb bici millor!’, la campanya per omplir els carrers de persones i bicicletes

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

El Bicicleta Club de Catalunya publica material audiovisual per tal de promoure l'ús de la bicicleta, i fomentar així una mobilitat sostenible que deixi enrere el cotxe en ple context d'emergència climàtica.

Si nosaltres podem, tu també' és un dels lemes que el Bicicleta Club de Catalunya (BACC) ha escollit per la campanya de promoció de la bicicleta que ha impulsat amb motiu de la tornada a l'escola, la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia Mundial Sense Cotxes. 'Amb bici, millor!', pretén, a través d'una sèrie de vídeos, conscienciar, convidar la gent que faci més ús de la bicicleta i posar en valor el paper d'un vehicle que és el màxim representant de la mobilitat sostenible.

L'Adrià Arenas, membre del BACC, explica que l'objectiu de l'entitat, amb aquests vídeos, també és posar en relleu el canvi d’hàbits necessari al qual cal dirigir-se, més encara tenint en compte l'actual context d’emergència climàtica i crisi energètica. "La bicicleta és una aliada indispensable per contrarestar els mals que tenim, sobretot, a les ciutats", considera Arenas, que destaca que la campanya també suposa una celebració de l'ús de la bicicleta i l'homenatge a la gent que ja fa els seus trajectes quotidians en aquesta opció de mobilitat.

El primer vídeo tracta d'interpel·lar, sobretot, les famílies perquè, aprofitant la tornada a la rutina i el moviment 'Bicibus', facin els trajectes a l'escola en bicicleta. "Tractem d'arribar a la gent que potser algun cop s'ha sentit seduïda per fer els trajectes amb bici, que té gent al voltant que ja ho fa o que, simplement, mai s'ho ha preguntat, però que en algun moment pot arribar a fer el pas", explica. "Volem més gent als carrers en bicicleta", demana.


Malgrat que Arenas admet que la ciutadania està cada cop més conscienciada en la necessitat de fer aquest canvi d'hàbits, el membre del BACC lamenta l'ús desmesurat del cotxe que encara se'n fa. "La bicicleta és una opció de mobilitat real, és el present", destaca Arenas, que creu que un dels reptes és generar una cultura ciclista com la que existeix en països del nord d'Europa. "Cal posar en rellevància el paper destacat de la bici i equilibrar aquesta balança, tan desequilibrada per tants anys de promoció del cotxe i la moto", diu.

El segon vídeo, publicat amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, mostra tot el ventall de perfils de persones que, en el seu dia a dia, utilitzen la bicicleta per fer els trajectes a la feina, l'escola o la compra. D'aquí el 'Si nosaltres podem, tu també'. "Intentem que la gent se senti identificada i representada amb els perfils mostrats i es llenci a fer servir la bicicleta. Nosaltres no som superherois, som persones comunes que fem els nostres desplaçaments quotidians en bici. I els perfils que mostrem són els que pots trobar cada dia al carrer", explica Arenas.

El membre del BACC, ens explica que una de les línies de treball principals de l'entitat, ja des de la seva fundació, ha estat realitzar material audiovisual que, al llarg d'aquests anys, s'han publicat sota el nom d''Amb bici, millor!' destacant, per exemple, la rapidesa que ofereix ús de la bicicleta. "L'objectiu és crear cultura ciclista entre la ciutadania i contrarestar el relat venut pel lobby del motor durant anys, a través de la publicitat, que promet un estil de vida exitós i una llibertat que, falsament, aporta el cotxe", manifesta.

Pots veure la resta de material audiovisual al canal de YouTube de l'entitat.

Afegeix un comentari nou