Tots els blocaires units contra el canvi climàtic!

Tots els blocaires units contra el canvi climàtic!

Resum: 

Un any més el Blog Action Day pretén ajuntar milers de blocaires d'arreu del món per defensar una causa social. Ja ho diu el seu lema: Un dia. Una causa. Milers de veus (One day. One issue. Thousands of voices). Avui, 15 d'octubre, els i les blocaires del món denuncien el canvi climàtic. Us hi afegiu?

Des de l'any 2007 el 15 d'octubre s'ha convertit en un dia assenyalat per als blocaires compromesos amb les causes socials. És el Blog Action Day, dia en què els blocaires realitzen una acció conjunta a nivell internacional. L'objectiu és que a la xarxa es parli aquell dia en concret d'un tema social i es cregui debat al voltant d'aquest. Enguany el tema que s'ha triat és el canvi climàtic, considerat pels organitzadors/ores com la major amenaça que afronta el nostre planeta, no només perquè amenaça el medi sinó que també perquè pot provocar fam, inundacions i guerres. Per tant, animen a tots els blocaires a escriure una entrada al seu bloc denunciant el canvi climàtic i les seves conseqüències.

El bloc de Xarxanet s'ha afegit a aquesta iniciativa amb un article del Sergi Rovira, Canvi climàtic: la primera campanya global?, on parla de la campanya que s'està portant a terme a nivell global des de la societat civil per aconseguir resultats tangibles a la Cimera del Canvi Climàtic, que tindrà lloc el desembre a Copenhaguen.

De la mateixa manera, molts blocaires catalans participen al Blog Action Day. Aquí en teniu alguns:

El procés per participar en aquesta acció conjunta és el següent: Primer de tot, cal registrar el vostre bloc a la plana oficial de la iniciativa i afegir un banner del Blog Action Day a la vostra bitàcora. Després, heu de publicar un post al voltant del canvi climàtic amb un enllaç a la plana oficial i l'etiqueta 1BAD09'.

També hi ha d'altres maneres de participar al Blog Action Day, com per exemple organitzant accions paral·leles que no cal que siguin cibernètiques. La idea és que s'aprofiti aquest dia per sensibilitzar a la ciutadania sobre els efectes devastadors del canvi climàtic.

El 2008 aquesta acció va estar dedicada a la pobresa. Hi van participar més de 12.000 blocaires que amb els seus posts van arribar a 14 milions de persones. Enguany es volen superar aquestes xifres i fer sentir la veu dels blocaires contra el canvi climàtic a tot arreu!

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou