Cinema infantil i drets humans al PLum Festival

Colectic
Autor/a: 
Sara Borrella
Acte de lliurament de premis de la segona edició del PLum Festival el 3 de maig de 2019 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Font: Casals dels Infants
Acte de lliurament de premis de la segona edició del PLum Festival el 3 de maig de 2019 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) Font: Casals dels Infants

Cinema infantil i drets humans al PLum Festival

Autor/a: 
Sara Borrella
Colectic

Resum: 

El PLum Festival, el festival de cinema infantil i social de Barcelona, torna a convocar enguany entitats, centres d'ensenyament, casals i altres centres infantils de tot Catalunya a defensar els drets dels infants.

Al llarg de la història, el cinema ha servit i serveix per a visibilitzar la diversitat de la infància i la importància de comprendre, respectar i atendre totes les característiques dels nens i les nenes.

Enguany, la tercera edició del PLum Festival, el festival de cinema infantil i social organitzat pel Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval - Espai Tecnològic, torna a Barcelona.

El projecte, va sorgir fa dos anys per donar suport a iniciatives i activitats que milloren les competències i la participació dels infants i que alhora sensibilitzen el seu entorn, a partir de reflectir i expressar la seva realitat.

Tot i que en un inici el festival va néixer amb l’esperit de ser un punt de trobada entre entitats infantils del barri del Raval, a la passada edició del festival es va ampliar la convocatòria.

Al voltant de 190 infants de Barcelona, el Callús (el Bages), Sant Boi de Llobregat, Terrassa, Badalona i Santa Coloma de Gramenet van participar l'any passat en aquest certamen audiovisual.

Els curtmetratges presentats aborden diferents temàtiques com l'assetjament escolar, la inclusió social de les persones amb malalties mentals, la cura dels animals entre d’altres.

La inscripció als premis és gratuïta i es poden presentar entitats infantils amb nens i nenes d'entre 8 i 12 anys. Les obres presentades hauran d’haver estat creades entre setembre del 2019 i Maig del 2020.

Un jurat format per persones referents de l'àmbit audiovisual, TIC, educatiu i social premiarà les quatre millors obres d’acord amb els criteris de valoració establerts. Fins al 8 de maig de 2020 es poden presentar candidatures a les dos categories de premis.

L'acte de lliurament de premis es realitzarà el 22 de maig a les 18 h. als Cinemes Girona.

Tota la informació sobre les bases i inscripcions, es pot consultar al fitxer adjunt en aquesta notícia.

Afegeix un comentari nou