Marta Llop: "Intentem gaudir i mantenir vives les tradicions que ens són properes"

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Marta Llop: "Intentem gaudir i mantenir vives les tradicions que ens són properes"

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La Marta forma part de l'Associació de Joves i Amics de la Cultura de La Fatarella, una de les més actives de la Terra Alta. En aquesta entrevista ens fa cinc cèntims sobre la tasca que desenvolupa l'entitat en aquesta població.

Quina és la missió de la vostra entitat?

La missió de la nostra associació sempre ha estat mantenir viu el nostre poble, fent-lo actiu i atractiu mentre a la vegada apropem la cultura (des de diferents àmbits) a la nostra societat. A sobre, intentem gaudir i mantenir vives les tradicions que ens són properes (com per exemple la tradició i cultura del vi). També ens esforcem perquè, dintre del conjunt d’activitats que realitzem al llarg de l’any, hi imperin els valors d’igualtat i respecte en totes elles a més del d’integració. És a dir, en conclusió, la missió de la nostra entitat és fer gaudir de la cultura a la gent, en majoria joves, del nostre poble i dels voltants de manera tolerant i integradora.

Quina és la realitat que teniu en el vostre entorn més immediat?

La realitat en aquest aspecte és complicada, el jovent se n'ha d'anar a estudiar fora i cada cop hi han menys xiquets i xiquetes al nostre poble. La deslocalització, la baixa natalitat i la sortida del poble per anar a la ciutat són factors que juguen en contra nostre. Tot i així treballem per superar aquestes adversitats i fer un projecte juvenil atractiu pel nostre jovent.

Quants voluntaris i voluntàries teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

Actualment, la nostra associació està conformada per 35 voluntaris i voluntàries. Tots ells són vitals perquè fan possible la realització de totes les nostres activitats, siguin les que siguin. Així doncs l’associació pot mantenir-se viva gràcies a l’acció de totes les persones que conformen el voluntariat.

Per què creieu que els voluntaris i voluntàries col·laboren amb vosaltres?

Creiem que el voluntariat col·labora amb nosaltres perquè està interessat amb el conjunt d’activitats que realitzem. A més a més, perquè a La Fatarella tenim molt desenvolupada la cultura de l’associacionisme i tots volem fer pinya per mantenir viu el nostre poble.

Quina creieu que serà la vostra realitat d’aquí a 10 anys?

Creiem que com a mínim la nostra realitat serà similar a l’actual. Si més no, ens agradaria pensar que la nostra entitat en 10 anys aconsegueixi créixer i a més pugui aconseguir que els seus membres ja no sols siguin part del jovent del poble sinó que ho siguin tots i creixi com a entitat de manera forta i unida.

Quin ha estat per vosaltres el moment de més passió a l’entitat?

De moment de més passió ens costa trobar-ne un. Portem molts anys generant activitat al nostre poble! Si que és cert que recordem amb il·lusió grans grups musicals que han passat pel poble i després s'han fet famosos, així com el naixement de la nova cuca l'any passat. Són molts els records que configuren la nostra història i el nostre compromís cap al poble. Esperem que en tot el que fem sempre hi hagi passió i dedicació per la nostra part.

Per tenir més informació sobre l'entitat pots visitar el seu Facebook.

Afegeix un comentari nou