Més de 500 persones “esborren la frontera” de la Jonquera

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

Més de 500 persones “esborren la frontera” de la Jonquera

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Diverses personalitats de les comarques gironines i de la Catalunya Nord participen en un acte per reivindicar la independència i la unitat territorial dels Països Catalans.

Més de 500 persones segons alguns mitjans de comunicació (1.5000 segons els organitzadors) van participar diumenge en un acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de la Catalunya del Nord i l'Alt Empordà en defensa de la independència. L’esdeveniment va servir per reclamar la unitat territorial, política i cultural i va aplegar artistes com l’actriu Montserrat Carulla, l’actor Toni Albà, l’escriptor Joan Lluís Lluís o el músic Pep Sala.

L’acte, emmarcat dins de la Marxa cap a la Independència, va consistir en una caravana de motoristes i vehicles que es va dirigir fins a la Jonquera, on es va fer una manifestació. Després de la marxa es va fer un acte, presentat per Txe Arana i Laura Beltran, en què hi va haver parlaments, recitals i es van homenatjar patriotes catalans com Antoni Maseguer i Josep de Calassanç.

Blanca Serra, membre del secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana, va llegir un manifest on va remarcar que "no es tracta de negociar la frontera [que separa la Catalunya Nord del Principat], del que es tracta és d'esborrar-la" (text íntegre del manifest en pdf).

Els guanys recollits durant l’acte es destinaran a la campanya "Foc al cor, Salvem l'Empordà", per ajudar les persones afectades per l’incendi que va devastar unes 13.000 hectàrees a la zona.

Comentaris

No sabem d'on surten les "500 persones" ja que érem 1200 persones segons els Mossos

Afegeix un comentari nou