Cloenda de l’ANY AMADES

 Font:
Font:

Cloenda de l’ANY AMADES

Resum: 

Més de 40 poblacions de tot Catalunya s’adhereixen a la cloenda de l’Any Amades en un acte unitari que està previst realitzar el proper diumenge 17 de gener del 2010 a les 12 del migdia, consistent en la lectura del manifest de cloenda de l’Any Amades i una enlairada de globus amb el logotip commemoratiu.

Amb motiu del cinquantè aniversari de la mort de Joan Amades, el folklorista català més prolífic, l’Associació Cultural Joan Amades va impulsar la celebració d’un any dedicat a aquest estudiós de la cultura popular, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva obra i de reivindicar-lo també com a una de les figures cabdals del panorama cultural català.

Per assolir aquest objectiu, l’Associació Cultural Joan Amades va proposar un mecanisme d’adhesions a aquesta iniciativa de col·lectius, entitats, federacions, organitzacions, mitjans de comunicació i persones sensibles a la proposta i a la figura de Joan Amades. Aquesta implicació s’ha materialitzat de diverses maneres, per mitjà de l’organització d’actes commemoratius o amb la inclusió d’aquesta commemoració en les programacions culturals habituals.

L’any Amades 2009 ha rebut 1.035 adhesions, de les quals 564 corresponen a entitats (ajuntaments, museus, biblioteques i associacions de cultura popular) i 471 a persones particulars.

S’ha enviat una carta a tots els ajuntaments catalans i a totes les federacions i associacions de cultura popular, proposant-los l’organització d’un acte unitari el proper diumenge 17 de gener del 2010 a les 12 del migdia, consistent en la lectura del manifest de cloenda de l’Any Amades i una enlairada de globus amb el logotip commemoratiu. Aquesta proposta de cloenda es pot incloure dintre de qualsevol activitat vinculada a la cultura popular i tradicional que els municipis o les associacions tinguin previst per aquest dia. Fins la data més de 40 poblacions d’arreu de Catalunya han confirmat la participació en aquest acte.

Des de la Catosfera, un grup de blogaires ha plantejat una forma d’adhesió a l’acte de cloenda, des de la xarxa: “Tenim l'oportunitat de convertir internet en la Plaça Major del folklore i la cultura popular durant unes hores. Sí, us estem plantejant un altre Joc de blogs. Us hi apunteu? Es tracta de que el dia 17 de gener de 2010, a les 12 en punt publiqueu un escrit dedicat a Joan Amades. I durant aquell diumenge intentarem fer-nos ressò de tots els qui us heu apuntat i fer-ho constar en algun apunt conjunt per qui vulgui visitar-los tots.”

Per a més informació cliqueu aquí.


Etiquetes: 

Comentaris

En un acte com aquest no podia faltar-hi la catosfera, que s'ha anat fent ressò de multitud d'actes durant tot aquest Any Amades. Aportem transversalitat a l'acte, des de l'aterritorialitat. I és obert a tothom qui vulgui participar-hi! Només cal que qui vulgui participar tingui un blog (o més), que faci un escrit sobre Amades, sent fidel a l'escrit del seu blog i que el programi o el publuqui a les 12 en punt del diumenge 17 de gener de 2010, el dia de Sant Antoni del porquet, el dia dels Tres Tombs. La convocatòria inicial, al meu blog Raons que rimen. Anirem fent recordatoris, que amb les vacances pel mig, hi haurà molta gent que no se n'haurà assabentat. Bon Nadal i millor entrada a l'any nou que s'acosta!

Afegeix un comentari nou