La Wikipedia té ja 15 anys!

Associació per a Joves Teb

La Wikipedia té ja 15 anys!

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La versió en català de l'enciclopèdia lliure, la Viquipèdia, va néixer el març de 2001 i va ser la segona en contenir articles, després de l'anglesa.

El 15 de gener de 2001 es va fundar la Wikipedia com a projecte col·laboratiu i de participació online per tal de disposar d'una base de coneixements oberta a tothom. Al seu darrere es troba la Fundació Wikimedia, que desenvolupa i manté també d'altres projectes.

A mitjans del mes de març de 2001 es va crear la Wikipedia en alemany, però va trigar dos mesos a contenir articles. No va passar el mateix amb la Viquipèdia, en català, creada alguns dies més tard però que de seguida es va començar a omplir de continguts.

El web de l'enciclopèdia lliure es troba entre els deu més visitats, sent l'únic projecte sense aǹim de lucre en aquest rànquing. Es troba disponible en 291 idiomes. Mentre que la versió en anglès té actualment més de 5 milions d'articles, la que es troba en llengua espanyola n'incorpora gairebé un milió i mig, i la Viquipèdia s'apropa al mig milió d'entrades.

Malgrat les crítiques que moltes vegades es fan al projecte qüestionant la fiabilitat dels seus continguts, és indiscutible la seva importància com a fenòmen sòciocultural d'Internet. Aquesta gran enciclopèdia online vol compartir el coneixement a partir de les aportacions desinteressades de la comunitat internauta i lluny de les lleis del mercat. La seva política és la d'afavorir el consens.

Actualment, un dels grans reptes de la Viquipèdia és desenvolupar el projecte en els països del tercer món, en els quals es disposa de menys continguts educatius.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou