Les 5 pel·lícules a veure a la UB, a la UPF i a la URL-Blanquerna al Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient
Comparteix
El Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FiCMA) és una mostra que s’emet a més de 12 països des del 1993 amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar sobre temes mediambientals a través del format audiovisual.
Ja fa més de vint anys que Claudio Lauria va proposar-se muntar un festival pioner i innovador per tal d’esdevenir referent del cinema ambiental a escala internacional. Amb 23 edicions a les espatlles i consolidat com un dels festivals amb objectiu social més importants, el FiCMA és el festival escollit pel Programa de Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).
Així doncs, del 3 a l’11 de novembre, la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i la Facultat de Comunicació de Blanquerna-Universitat Ramon Llull, acolliran alguns dels films seleccionats per aquest festival. També hi haurà projeccions al Cinemes Girona, al Cosmo Caixa, a l’Institut Francès i conferències a La Caldera.
El jurat del festival format per 9 professionals del sector audiovisual han escollit més de 145 films dels gairebé 2.300 rebuts. A més, aquest festival entrega cada any el guardó “Sol d’Or del FiCMA”, un premi a persones, pel·lícules i organitzacions que treballen per un món millor. Aquest any el guanyador és el documental “Astral”, produït per l’equip de Salvados amb el periodista Jordi Évole al capdavant. Alguns dels guanyadors del Sol d’Or del FiCMA al llarg d’aquests anys han estat Handicap International (ONG) “Campanya Mines Antipersones”, Jane Goodall, Martin Sheen, Madres de Plaza de Mayo, Dalai Lama, Jacques Cousteau (post mortem), entre d’altres.
Quines pel·lícules recomanem?
Sel·leccionem 5 pel·lícules que es projectaran a la UB, a la UPF i a la URL de manera gratuïta per a l’alumnat que li interessi aquest festival. Consulta la programació per saber a quina universitat i a quina hora es projectaran.
STAY ALIVE
Relat ple de música sobre els efectes de l’escalfament global al Carib. Un documental de 55 minuts de Lucian Segura en el què demana a músics caribenys la seva experiència i testimoni del canvi climàtic en entorns de clima tropical.
HIJOS DE LA TIERRA
Curtmetratge de 35 minuts dirigit per Alex O’Neil i Patxi Uritz que critica i posa en dubte la tasca de les farmacèutiques en la cura de la salut de les persones a través d’un viatge a poblats sud-americans que utilitzen medicina natural
SESSIÓ MIRADES DEL MÓN
En les sessions mirades del món, que es faran únicament a Blanquerna- URL, els assistents podran gaudir de dos passis de un conjunt de curts de 3 a 10 minuts. Aquestes sessions recullen mirades diverses sobre situacions al món actual de molt països diferents. Es projectaran el bloc de curts d’animació i el bloc Mirades reals.
VOCES DE LATINOAMÉRICA
Llargmetratge documental d’una hora dirigit per Ignacio Hernan Robayna. El director mostra el recorregut de 5.500 quilòmetres entre Mèxic i Panamà. El seu objectiu és el de documentar els reptes mediambientals de l’Àmerica Llatina. Un film que tracta temes diversos com cultures ancestrals soterrades, desforestació global i llavors transgèniques.
REUSE! BECAUSE YOU CAN’T RECYCLE THE PLANET
Llargmetratge estatunidenc d’Alex Eaves sobre alternatives al consum tradicional. En aquets fil es critica el reciclatge tradicional i s’aposta per mostrar iniciatives que promoguin el reutilitzament de materials i residus.
Afegeix un nou comentari