El Bloc4BCN escalfa motors: oberta la convocatòria per demanar allotjament

La Pera Comunicació SCCL
Autor/a: 
La Pera
 Font: Heura Molina
Bloc4BCN Espai cooperatiu oberta la convocatòria per sol·Licitar allotjament

El Bloc4BCN escalfa motors: oberta la convocatòria per demanar allotjament

Autor/a: 
La Pera
La Pera Comunicació SCCL

Resum: 

BLOC4Bcn Espai Cooperatiu allotjarà fins a 60 iniciatives de l’Economia Social a les que ofereix serveis d’acompanyament per créixer, consolidar-se i establir relacions d’intercooperació.

Fins al 30 de novembre els projectes interessats a demanar allotjament i serveis d’acompanyament al Bloc4BCN Espai Cooperatiu poden fer efectiva la seva sol·licitud. L’espai, que té la voluntat d’inaugurar-se en el marc de la Febrerada, té capacitat per allotjar fins a 60 iniciatives de l’Economia Social a les que a més ofereix serveis d’acompanyament per créixer, consolidar-se i establir relacions d’intercooperació.

Els projectes allotjats no només opten a accedir a un espai físic acollidor i preparat per desenvolupar la seva activitat econòmica sinó que a més poden participar en les diferents modalitats de servei i acompanyament que s’ofereixen. Hi ha un total de 4 modalitats adaptades a les necessitats i els diferents estadis de les entitats.

Programa d’incubació

Se’n beneficiaran projectes col·lectius de nova creació amb menys de tres anys de vida, que necessiten un acompanyament per garantir un creixement inicial. A través d’un acompanyament intensiu i guiat les cooperatives i projectes col·lectius podran desenvolupar-se i realitzar un creixement inicial dins del cooperativisme i el teixit de l’economia social i solidària de la ciutat de Barcelona i del mercat social català.

Programa d’acceleració

Destinat a cooperatives de fins de sis anys de vida que estiguin en fase de creixement i maduració. A través de la lògica dels valors del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària, s’acompanyarà al projecte per garantir la seva viabilitat i sostenibilitat a llarg termini. Els projectes seleccionats hauran de fer un pla de treball que els permeti identificar els objectius i reptes per a consolidar-se i ser sostenibles a escala tècnica i econòmica.

Programa d’intercooperació

Pensat per aquelles cooperatives que vulguin participar de les diferents línies estratègiques del Bloc4BCN. A través d’un procés d’intercooperació amb altres agents del cooperativisme i l’economia social i solidària es pretén construir diferents hubs de les línies estratègiques del cooperativisme català i l’Estratègia de ciutat ESSBCN2030.

Espais de tallers semiindustrial

Per a cooperatives i entitats de l’economia social i solidària que tinguin una activitat semiindustrial que requereixi un espai destinat a aquesta finalitat.

Recuperació d’un espai històric

El Bloc4BCN és un projecte públic-cooperatiu finançat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que s’emmarca dins de l’Estratègia d’ESS de Barcelona 2030. S’ubica en una antiga nau dins l’espai fabril Can Batlló al barri de Sants que ha estat rehabilitada i cedida per l’Ajuntament de Barcelona a l’Associació Bloc4. Aquesta inversió pública ha permès aconseguir 4.500 metres quadrats dedicats al desplegament i l’enfortiment de l’Economia Social de Barcelona i de Catalunya.

Per tal d’aclarir possibles dubtes es duran a terme dues sessions informatives el 14 de novembre a les 17h i el 22 de novembre a les 11h on hi haurà persones referents de les entitats promotores del Bloc4BCN i personal tècnic de l’equipament. Aquestes sessions també permetran conèixer l’equipament.

Per tal de poder participar de les sessions informatives s’ha d’enviar un correu a info@bloc4.coop indicant nom del projecte, nombre de persones i a quina sessió s’assistirà.

A banda, s’oferirà tres jornades de portes obertes sense visita guiada, per aquells projectes que vulguin tornar a visitar l’espai o no puguin assistir a les anteriors. Les visites tindran una durada màxima d’1 hora i seran els següents dies:

15 de novembre de 15 a 16 hores i de 16:15 a 17:15 hores
17 de novembre de 10 a 11 hores i d’11:15 a 12:15 hores
20 de novembre de 10 a 11 hores i d’11:15 a 12:15 hores

El Bloc4BCN Espai Cooperatiu és un dels recursos estratègics i centrals pel desenvolupament de l’Estratègia d’Economia Social i Solidària de la ciutat (#ESSBCN2030) i és un dels 10 projectes de ciutat que apunta aquesta Estratègia. L’equipament serà una eina a disposició de les entitats i cooperatives d’ESS a la ciutat i a Catalunya.

El Bloc4BCN Espai cooperatiu està liderat i gestionat per l’Associació Bloc4, una entitat participada per la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i l’associació Coòpolis-Ateneu Cooperatiu. La seva tasca principal és gestionar i liderar el projecte Bloc4BCN – Espai cooperatiu, un dels majors pols cooperatius d’Europa. El propòsit del projecte és contribuir al desenvolupament i la transformació socioeconòmica de la ciutat de Barcelona i de tot el territori català a través de la sensibilització i promoció del cooperativisme, la incubació i acceleració de cooperatives, potenciant la intercooperació, la connexió local i internacional i l’aliança amb altres agents culturals, educatius i empresarials.

Afegeix un comentari nou