Obre La Zona: el consum conscient, ara també digital

Colectic
Imatge promocional de La Zona. Font: Ardit
Imatge promocional de La Zona. Font: Ardit

Obre La Zona: el consum conscient, ara també digital

Colectic

Resum: 

El primer mercat digital ètic i de proximitat entra en funcionament després de la fase beta amb més de mil productes i serveis.

Ja podem consumir conscientment a La Zona, el primer mercat digital ètic i de proximitat. Aquesta plataforma que permet comprar per internet productes i serveis amb valors entra finalment en funcionament després d'una fase beta i d'haver superat el miler de productes i serveis en oferta.

Tot el que hi trobem procedeix d'empreses que aposten pel consum conscient i responsable amb criteris de l'economia social i solidària i d'iniciatives de comerç local del territori.

El repartiment s'optimitza per reduir l'impacte en en medi ambient. Es fa en bicicleta, a peu o vehicle elèctric i s’estan creant punts de recollida arreu del territori per enfortir la xarxa associativa del país.

Però no es tracta només d'un mercat de productes d'alimentació sinó que també s'hi poden contractar serveis com electricitat, telefonia o internet, o d'altres com els de gestoria, serveis jurídics, de cures o de mudances.

A més de comprar-hi, també hi podem trobar informació sobre l'impacte dels productes i serveis, guies per consumir de manera responsables i informació sobre les alternatives que hi ha a l'abast.

Nascuda en plena pandèmia arran de la preocupació per la desaparició dels petits comerços que no disposaven de venda en línia i pel cost ambiental de l'auge del comerç online, es tracta d'una iniciativa intercooperativa formada per Opcions, Agència Talaia, Coopdevs, Federació d'Ateneus de Catalunya, Fent País, Goteo i Koiki.

Afegeix un comentari nou