Àmbit de la notícia
Informàtic

Teniu un projecte de tecnologia, ciència o democràcia, i cerqueu un espai col·laboratiu?

Entitat redactora
Colectic
  • Graderies d’accés a l’edifici del Canòdrom, amb una coberta en voladís que la protegeix del sol i on la gent seu.
    Graderies d’accés a l’edifici del Canòdrom, amb una coberta en voladís que la protegeix del sol i on la gent seu. Font: Mariona Gil

El Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica obre la tercera convocatòria de residències.

Teniu un projecte de tecnologia, ciència o democràcia i cerqueu un espai col·laboratiu per vincular-vos i tenir un impacte en el territori? El Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica obre la tercera convocatòria de residències per facilitar espais a iniciatives que treballen en aquestes àrees i que formin part de la comunitat.

El Canòdrom va reobrir el 2020 amb la voluntat de ser un espai públic, obert i comunitari. En aquest sentit, vol ser motor d'impuls i consolidació de nous projectes innovadors interconnectant-los mitjançant espais de reflexió i treball compartit, i vinculant-los a la realitat del barri barceloní del Congrés-Indians a través de l'acció comunitària.

Amb aquesta intenció, van posar en marxa la convocatòria de residències, a més d'altres fórmules de vinculació com a entitats col·laboradores o projectes de recerca.

Qui s'hi pot presentar?

S'hi poden presentar projectes relacionats amb la innovació democràtica; tecnologies lliures i democràtiques; feminismes i tecnologies; videojocs amb perspectiva crítica; ciència ciutadana i participativa; cultura digital; anàlisi, visualització i governança democràtica de dades; procomuns digitals; urbanisme crític i tecnologies digitals; drets digitals i sobirania tecnològica; cultura lliure; innovació per l'empoderament ciutadà; i amb l'autoorganització, transformació social i la innovació social per donar resposta a emergències socials, sanitàries, climàtiques i habitacionals.

Quan s'hi pot presentar?

La convocatòria de residències està oberta fins al 26 de setembre. La resolució es farà pública el 14 d'octubre de 2022 i començarà a partir del 2 de novembre del 2022.

Què suposa ser un projecte resident?

A més de tenir un espai de treball fix a les instal·lacions, els projectes seleccionats s'incorporaran a la governança del Canòdrom i als seus grups de treball. Tindran accés a taules de treball a preus públics, ús de fotocopiadora i impressora, ús de material informàtic, sales de reunions i espais compartits i suport de l'Oficina Tècnica del Canòdrom en el desenvolupament del projecte i accions de comunicació.

Les residències tenen una durada d'entre 3 i 12 mesos prorrogables segons la modalitat.

Experiències prèvies

Durant la primera edició, ha comptat amb 9 projectes residents, i durant la segona, amb 12. Entre les participants en les edicions anteriors, hi ha entitats com Young IT Girls i La Hidra Cooperativa.

També Revolúdica, que explicava a Xarxanet que aquest espai els oferia "l’ecosistema perfecte per establir xarxes per generar projectes i iniciatives basades en la reapropiació tant dels espais físics com simbòlics de la ciutat per part de totes les persones que l'habiten": "Volem trobar-nos amb altres entitats i organitzacions per crear xarxes i impulsar projectes de manera conjunta".

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari