Quan s’ha de publicar a cada xarxa social?

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
És important conèixer les hores òptimes de publicació a xarxes socials per augmentar la interacció dels continguts que publiquem. Font: Pixabay. Font: Pixabay
És important conèixer les hores òptimes de publicació a xarxes socials per augmentar la interacció dels continguts que publiquem. Font: Pixabay. Font: Pixabay

Quan s’ha de publicar a cada xarxa social?

Colectic - Informàtic
Resum: 

Cada plataforma té les seves particularitats i, una d'elles, són els dies i les hores òptimes per aconseguir la repercussió més gran possible amb les nostres publicacions.

Les xarxes socials cada vegada s'estan diversificant i professionalitzant més. Abans, eren eines molt més personals, per compartir les nostres vacances, aquella cançó que ens agradava o algunes de les nostres reflexions.

Però, d'uns anys ençà, les xarxes s'han convertit també en una eina professional que ens pot servir per promocionar què fem o, fins i tot, per treure-hi rendiment econòmic.

És per aquest motiu que és molt important conèixer les característiques de cadascuna de les plataformes, i així treure-les-hi el major partit possible.

Facebook

Gairebé vint anys després de la seva creació, Facebook es manté com la xarxa social més utilitzada, amb més de 2.500 milions d'usuàries actives al mes.

Segons dades de les empreses tecnològiques Bufer i HubSpot, els millors dies per publicar a Facebook són de dimecres a dissabte, entre les 11h i les 15h.

No obstant això, si el que volem generar és interacció, es recomana concretar més i publicar els dijous o els divendres, entre les 11h i les 12h del matí, el que des de Bufer i Hubspot consideren com a hora de l'esmorzar.

Però, tot i els estudis, cada perfil és diferent i té un públic específic. És per aquest motiu que és recomanable consultar les dades de la nostra pàgina amb les eines que ens proporciona cada plataforma. En el cas de Facebook, es tracta de 'Facebook Insights'.

Twitter

Twitter té, ara per ara, gairebé 600 milions d'usuàries actives al mes. L'activitat d'aquesta plataforma és absolutament frenètica, ja que es calcula que es publiquen 500.000 milions de piulades cada dia.

Segons dades de la mateixa plataforma, les taxes de clics més altes es produeixen entre els dilluns i el dijous a la franja entre les 13h i les 15h. Si se segueixen aquests paràmetres, es calcula que els clics i les comparticions del contingut augmenten en un 40% de mitjana i els 'm'agrada' creixen un 50%. Per contra, les pitjors franges de publicació són els caps de setmana, ja que els divendres a partir de les 20h la interacció cau.

Tot plegat es pot consultar en detall a la pestanya d'anàlisi de dades de Twitter, anomenada 'Twitter Analytics'.

Instagram

Instagram és, ara mateix, la xarxa social que permet segmentar millor la informació segons quin sigui el nostre públic objectiu. Per tant, les hores de publicació variaran segons a l'audiència a la qual vulguem arribar amb el nostre contingut.

Segons dades de l'empresa HubSpot, si volem impactar en el públic de mitjana edat (a partir dels 35 anys), l'ideal és publicar entre les 14h i les 15h. En canvi, si es vol atraure a una franja de població més jove, haurem de difondre els continguts al vespre, en concret, entre les 19h i les 21h.

Per tal de concretar al màxim com i en quin horari dirigir-nos al públic objectiu, la mateixa plataforma d'Instagram porta incorporada la pestanya 'Instagram Insights', on s'ofereix informació detallada dels moments en els quals el públic està més actiu, a més d'analitzar quins hàbits de consum té. Per accedir a aquesta opció, hem de tenir el perfil configurat com a professional, no com a particular.

Tik Tok

En poc més de cinc anys des que es va crear, la plataforma de vídeos Tik Tok acumula ja 800 milions d'usuàries actives cada mes arreu del món.

Tal com passa en el cas de Twitter, Tik Tok viu de les tendències que les usuàries generen a la plataforma i, per tant, la clau és estar atenta als tipus de vídeos que més repercussió generen.

En el cas de Tik Tok, les franges horàries amb major interacció per part de les usuàries són al principi o al final del dia. Més concretament, entre les 6h i les 10h i entre les 19h i les 23h.

Per tal de concretar més els horaris o conèixer millor el nostre públic, Tik Tok també ofereix la seva pròpia pestanya d'anàlisi de dades. Es tracta de 'Tik Tok Analytics', una funcionalitat gratuïta on podem veure els paràmetres de les persones que ens segueixen i del nostre contingut.

LinkedIn

Segurament LinkedIn és la plataforma que té un públic més específic de totes les que hem mencionat, ja que es tracta d'una xarxa social especialment enfocada a contactar professionals i empreses. No obstant això, el fet de tenir un públic específic no vol dir tenir poca afluència, ja que, segons els portals especialitzats en xarxes socials, es calcula que més de 300 milions de persones utilitzen LinkedIn cada mes.

Com ja s'ha mencionat, en tractar-se d'una xarxa social de perfil professional, la majoria d'usuàries són professionals o estudiants que tendeixen a connectar-se en els trajectes de casa a la feina o quan tenen descansos d'estudiar o treballar. És per aquest motiu que, en el cas de LinkedIn, les millors hores per publicar contingut són entre les 8h i les 14h, tenint en compte que, en molts casos, els horaris laborals es poden allargar fins a les 16h.

És important també conèixer mínimament els horaris del nostre sector professional per poder adaptar les nostres publicacions a les seves rutines productives. En aquest sentit, sigui quin sigui el nostre sector, no es recomana publicar els caps de setmana, ja que els dissabtes i diumenges l'activitat cau considerablement.

En el cas de LinkedIn – i especialment si s'està utilitzant la plataforma per buscar feina – el més recomanable és personalitzar el nostre perfil i les alertes d'ofertes. D'aquesta manera, quan una persona o empresa que ens interessa publiqui, podrem ser les primeres a interactuar amb la publicació o a presentar-nos a l'oferta que s'hagi publicat.