Les armes nuclears, al punt de mira

 Font:
Font:

Les armes nuclears, al punt de mira

Resum: 

La societat civil i els governs de 127 països parlen a Oslo sobre l'impacte humanitari d'aquestes armes.

Del 2 al 5 de març, ONG i representants governamentals de 127 països s'han reunit a la capital de Noruega per debatre sobre l'impacte i el futur de les armes nuclears. La ICAN (Campanya Internacional per a l'Abolició de les Armes Nuclears) busca aconseguir el màxim suport de la societat civil per prohibir la bomba atòmica.

Fòrum de la societat civil

Els dies 2 i 3 de març, més de 400 persones van participar a Oslo en la reunió organitzada per la ICAN, prèvia a la Conferència internacional sobre l'impacte de les armes nuclears. La trobada va concloure amb la ferma voluntat dels assistents de mobilitzar el màxim nombre possible de persones per l'eradicació de les armes nuclears.

Conferència sobre l'impacte humanitari de les armes nuclears

Els dies 4 i 5 de març, representants de 127 governs es van reunir també a Oslo amb representats de la societat civil per debatre sobre l'impacte humanitari de les armes nuclears. La trobada va servir per renovar el diàleg entre governs i les ONG sobre la necessitat d'eliminar les armes nuclears.

Durant les sessions de treball, diversos experts internacionals van posar de manifest que les conseqüències humanitàries, sanitàries i ecològiques de la detonació d'un sol cap nuclear serien devastadores per a la humanitat.

Afegeix un comentari nou