“The end of the line” o la sobrepesca
Comparteix
Un reportatge explica l'efecte devastador que té la sobrexplotació pesquera sobre els nostres oceans. Segons “The end of the line” és urgent regular la indústria, crear una xarxa de reserves marines i apostar, tots nosaltres, per un consum responsable.
Es tracta d'un documental rodat per Rupert Murray al llarg de dos any per tot el món - des de l'Estret de Gibraltar a les costes de Senegal i des d'Alaska fins al Japó- seguint el treball del periodista d'investigació Charles Clover. El film, que sosté que l'any 2048 podria desaparèixer la majoria dels peixos comestibles, recull testimonis tan dispars com científics de referència, pescadors indígenes o responsables de les polítiques pesqueres.
A continuació podeu veure el trailer:
Tot plegat, per fer una crida al món sobre la necessitat d'actuar. A més de la denúncia, el reportatge també aporta un missatge positiu: la sobrepesca es podria evitar mitjançant la reducció de la flota pesquera, la protecció d'extenses àrees marines a través d'una xarxa de reserves i l'educació dels consumidors, tot donant-los a conèixer que tenen l'opció de comprar peix amb certificació de pesca sostenible.
El reportatge, estrenat al Festival de Cinema de Sundance 2009, va acompanyada d'una campanya a escala mundial a favor d'una millora de les polítiques marines.
On veure'l?
A GIRONA:
- 8 de juny a les 19.30h, Casa de Cultura de Girona, per iniciativa de OCEAN2012 i Irukandji Aquatik Films.
A BARCELONA:
- 8 de juny de 15.30-17.30h, Aula de Graus. Facultat de Biologia, UB (Av. Diagonal 645, M. Palau Reial). Per iniciativa de OCEAN2012 i Ecologistes en Acció.
- 9 de juny a les 19h, Centre Cívic Convent de Sant Agustí (C/ Comerç, 36). Per iniciativa de OCEAN2012 i AccioNatura.
Comentaris
Ester
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Gràcies, Ester! des d'on escrius?
Laia
XVAC
Afegeix un nou comentari