Àmbit de la notícia
Social

El Festival Esperanzah denuncia enguany la situació de les persones refugiades

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Fundesplai
  • A banda de concerts, el Festival ofereix activitats per a tots els públics. Font: Festival Esperanzah
  • Cartell del Festival Esperanza 2016. Font. Festival Esperanzah
  • Entrada al recinte del Festival Esperanzah 2015. Font: Violeta palazón- Festival 1025

Amb el lema ‘F*** You Troika: Volem Acollir, Obriu Fronteres’, el Prat de Llobregat acull del 7 al 9 d’octubre una nova edició d’aquest esdeveniment.Tota la recaptació de les entrades es destinarà a projectes socials.

GATS-Grups Associats pel Treball Social, la Fundació Esperanzah i la Xarxa d’Economia Solidària són només algunes de les entitats socials i de l'economia solidària que hi ha darrere d’aquest festival, una trobada que amb més de 8 anys de funcionament ha esdevingut un espai de referència des d’on reivindicar, sensibilitzar i actuar per a la transformació social. També ha estat l'origen del moviment Cultura amb Causa, presentat recentment i que aplega també altres festivals i organitzacions de tercer sector.

En aquesta ocasió, i tenint en compte el context actual, el Festival centra les seves accions en denunciar les polítiques migratòries imposades per la Unió Europea i la necessitat d’obrir les fronteres a les persones refugiades. 

Per aquest motiu, el Festival culminarà el diumenge 9 d’octubre amb una jornada de manifestació i protesta on hi haurà lloc per a xerrades, activitats i la presentació del mural ‘Els rostres de la Mediterrània’, pintat per alumnes d’escoles del Prat de Llobregat amb el suport d’Stop Mare Mortum.


El cartell, un pretext


Enguany, el cartell compta amb les actuacions de Ramon Mirabet, la Sra. Tomasa, Els Catarres, Moya Kalongo, el Niño de la Hipoteca & Los Ratones, Iván Prado i Pablo Muñoz , Los Ganglios, entre molts altres artistes.

També inclou altres propostes diürnes i nocturnes per a tots els públics: circ i clown, conferències, espectacles familiars i estands d’iniciatives de l’economia solidària. “En el fons el cartell és un pretext, ja que el més important és tot el que es podrà fer després”, afirmen des de l’organització.

No en va, tota la recaptació que s’obté de les donacions  i abonaments d’entrada al recinte es destina a donar suport a iniciatives socials, bona part vinculades al treball amb persones refugiades. Enguany, els diners serviran per impulsar projectes d’àmbit internacional com Proactiva Open Arms, Dones Rumb a Gaza-Flotilla de la Llibertat, Stop Mare Mortum, Caminando Fronteras, Pallasos en rebeldía, Alboan i Cor Safari Fundació Nzuri Daima.  

Això sense deixar de banda propostes locals com les Dones Sàvies de Sant Cosme i la mateixa Fundació Cívica Esperanzah. L’any passat, es va distribuir d’aquesta manera la quantitat de 116.000 euros.

Abonaments per accedir al Festival

Per assistir a l’esdeveniment, cal fer una donació d’un mínim de 12 euros que permet obtenir un abonament d’entrada vàlid per als tres dies. Aquest abonament es pot aconseguir a través d’aquesta web o directament a l’espai del Festival.

Per a aquelles persones que hi volen contribuir però no poden desplaçar-se fins al Prat, s’ha obert una fila 0 des de la qual realitzar les seves aportacions.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari