Campanya per marcar la casella del 0,7% de l’IRPF destinat a finalitats socials

 Font:
Font:

Campanya per marcar la casella del 0,7% de l’IRPF destinat a finalitats socials

Resum: 

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i el Departament d’Acció Social i Ciutadania posen en marxa la campanya per informar a la ciutadania que poden marcar la casella de finalitats socials a l’hora de fer la renta. Els impulsors de la campanya assenyalen la importància de marcar aquesta casella en l’actual context de crisi econòmica.

Un any més, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i el Departament d’Acció Social i Ciutadania (Generalitat de Catalunya) han iniciat la campanya dirigida a promoure que els contribuents marquin la casella “altres fins d’interès social” a la declaració de la renta. La presentació de la campanya es va dur a terme a la seu de la fundació arrels el passat 30 d’abril, i va comptar amb la presència de Carme Capdevila (Consellera d’Acció Social i Ciutadania), Àngels Guiteras (Presidenta de la Taula) i Salvador Busquets (President de la Fundació Arrels).

Ara més que mai cal marcar la casella del 0,7%
El lema escollit per a la campanya és “El millor de la declaració de la renda”, i té l’objectiu de recordar a la gent que pot escollir que un 0,7% dels seus impostos vagin dirigits a programes socials gestionats per entitats sense ànim de lucre. Durant la presentació de la iniciativa els diferents ponents van coincidir a assenyalar que l’actual situació de crisi econòmica fa més necessari que mai que la gent marqui la casella de fins socials.

La campanya es durà a terme a través d’insercions publicitàries en diversos mitjans, tríptics informatius, cartells, l’emissió d’un anunci a les televisions públiques i la posada en marxa del web www.tercersector.cat/07.

Reivindicacions d’una millor distribució
A Catalunya un 57% dels contribuents marquen la casella de fins socials a l’hora de fer la declaració de la renta, un percentatge que se situa un 10% per sobre de la mitjana estatal. No obstant, fa anys que des de Catalunya es reivindica una millor distribució dels fons destinats a fins socials, ja que el principat rep menys ingressos dels que li pertoquen per volum de població. En aquest sentit Àngels Guiteras va demanar que l’any que vinent arribin a Catalunya 12 milions d’euros més que aquest any, perquè com a mínim s’arribi al que correspon per població.

L’any passat el fons del 0,7 de l’IRPF va ajudar a finançar 483 entitats catalanes i es van poder desenvolupar 591 projectes socials. L’import total que es va destinar a les iniciatives solidaries va ser de 27.718.819 euros.

Espot de la campanya del 0,7% de l’IRPF per a fins socials

Més informació:

Afegeix un comentari nou