Pau Vidal: aconseguir la complicitat de la ciutadania

 Font:
Font:

Pau Vidal: aconseguir la complicitat de la ciutadania

Resum: 

Pau Vidal, director de l'Observatori del Tercer Sector, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Aconseguir la complicitat social de la ciutadania

La complicitat social de la ciutadania implica molt més que veure-la únicament com una font de finançament alternativa al finançament públic, sinó que és un replantejament estratègic que desenvolupa el compromís de les persones envers les organitzacions i que porta com a conseqüència compromís econòmic (recursos), compromís en temps (voluntariat) i compromís de difusió (comunicació al seu entorn). Desenvolupar aquest nou paper de la ciutadania a les entitats és molt més que cercar euros amb cames, busquem complicitat social.

Calen noves competències i capacitats als equips que formen les entitats

Per aconseguir aquesta complicitat social del primer repte, calen noves competències relacionals, capacitat per explicar-se a la ciutadania, nous llenguatges, competències emprenedores per tirar endavant temes... No és fàcil: portem una trentena d’anys amb processos de professionalització que ens han portat moltes vegades a una relació d’experts-amb-experts amb l’Administració Pública. Ara ens cal desenvolupar altres capacitats relacionades amb la manera en que volem relacionar-nos amb les persones.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou