El màrqueting obre un món de possibilitats a les ONG
Comparteix
Hi ha entitats sense ànim de lucre que s'organitzen per cooperar i enfrontar-se juntes al repte que suposa implementar una estratègia de màrqueting des del tercer sector.
Sovint, des de les entitats es veu el màrqueting com una disciplina lligada a l’àmbit empresarial i molt allunyada del tercer sector, no obstant, cada vegada és més habitual trobar persones que utilitzen el màrqueting per millorar els processos de les associacions i fundacions amb les quals treballen.
De fet, freqüentment es confon el terme màrqueting amb la publicitat, quan en realitat el màrqueting implica un conjunt d’accions i aspectes estratègics que es poden aplicar en qualsevol tipus d’organització, sigui quina sigui la seva missió o forma jurídica.
Podem afirmar, doncs, que el màrqueting dins d’una entitat no lucrativa és el conjunt d'activitats que es realitzen per atraure i fidelitzar a persones que comparteixen els valors i objectius de l'organització.
Des del meu punt de vista, el màrqueting i especialment en l’àmbit digital, obre un món de possibilitats a les ONG, tot i això, el problema al qual s'enfronten moltes entitats del tercer sector, és que no compten amb l’experiència i els coneixements necessaris per implementar una estratègia de màrqueting digital efectiva i eficaç.
És en aquest context, que algunes entitats s’han organitzat per crear espais de col·laboració i cooperació estables, espais que posen el focus en compartir experiències relacionades amb el màrqueting digital i la tecnologia.
Per posar alguns exemples, tenim a Teaming que organitza periòdicament directes al seu canal de YouTube sobre tecnologia i màrqueting, un altre cas és el de “Tecnología Solidaria”, que organitzava trobades físiques a Barcelona entre entitats i ara té un grup de Telegram on hi ha més de 90 persones que comparteixen dubtes i continguts relacionats amb la tecnologia, i evidentment Xarxanet, un molt bon exemple d’espai de col·laboració i cooperació, on es poden trobar recursos, webinars, notícies o articles d’opinió.
Tots aquests espais de col·laboració posen de manifest el valor dels aprenentatges compartits i demostren que el treball en xarxa és fonamental per a les entitats.
Com deia Voltaire: “Algú intel·ligent aprèn de l’experiència dels altres” i crec que aquesta afirmació segueix ben vigent, ja que és indubtable que tenir la possibilitat d’intercanviar idees amb persones que ja han viscut una experiència concreta permet prendre millors decisions.
Si a la teva entitat voleu ampliar els vostres coneixements en màrqueting digital o tecnologia et recomano que participis en algun d’aquests grups oberts, i si consideres que el vostre àmbit és molt específic crea un espai on puguis convidar a persones d’altres entitats a parlar de les seves experiències, un espai on es pugui intercanviar informació, coneixement i sobretot, es pugui cooperar i compartir.
Afegeix un nou comentari