El superpoder invisible de la dona migrada treballadora

Les dones han tingut papers destacats en els conflictes, però sovint el seu testimoni ha quedat invisibilitzat. Font:  Annie Spratt (Unsplash).

El superpoder invisible de la dona migrada treballadora

Resum: 

La dona migrada treballadora és un exemple de fortalesa i perseverança, que sovint passa desapercebuda per a una gran part de la societat.

 Font:

Nadia Ghulam Dastgir

Nascuda a Kabul (Afganistan) l’any 1985. Des de ben petita va patir en primera persona la guerra civil, la fam i el règim talibà. Quan tenia vuit anys una bomba va caure sobre casa seva provocant-li greus ferides. Aquesta experiència la va convertir en activista per la pau, missió que desenvolupa a través de la seva feina com a educadora social, amb conferències i tallers, i amb llibres com 'Somiant la pau'.

més articles de Nadia Ghulam Dastgir

Les dones migrades treballadores són una font important de diversitat cultural, aportant una riquesa única als llocs de treball i a les comunitats on viuen.

Són un dels col·lectius que ha estat subjecte a discriminació, manca d'oportunitats, explotació laboral i altres formes d'injustícia. No obstant això, aquestes dones han demostrat una resistència i perseverança impressionants per continuar endavant i aconseguir els seus objectius. Tenen un superpoder invisible que sovint passa desapercebut per a moltes empreses i organitzacions.

Aquestes dones són les més resistents i perseverants, no només aquí, sinó també en el seu país d'origen, la seva comunitat i fins i tot dins de la seva pròpia família. Han hagut de superar nombrosos obstacles per arribar on estan avui. Això inclou la capacitat d’adaptar-se a una nova cultura, un nou idioma i un nou entorn laboral. Han après a ser flexibles i a adaptar-se ràpidament a noves situacions, la qual cosa els permet sobreviure i prosperar en ambients desconeguts.

A més, aquestes dones tenen un fort sentit d'empatia i solidaritat cap als seus companys de treball i cap a altres persones que enfronten situacions similars. Sovint estan disposades a ajudar als altres i a compartir la seva experiència i coneixements per a fer costat als qui ho necessiten. També han après a ser multitasca i eficients, fent malabars amb múltiples responsabilitats, com cuidar dels seus fills i mantenir una casa, mentre treballen llargues hores en ocupacions mal remunerades.

Per abordar aquesta situació, és important que les institucions públiques i les empreses apliquin polítiques i pràctiques que protegeixin els drets laborals d'aquestes dones. Això inclou la promoció de contractes justos i estables, la regulació de les agències de col·locació, la prevenció de la discriminació i la promoció de la diversitat i la inclusió en el lloc de treball. També és important que es millori l'accés a la formació i l'educació, de manera que aquestes dones puguin millorar les seves competències i optar a treballs millor remunerats i amb més seguretat.

A més, és important que es promogui una major consciència social sobre aquesta qüestió. La discriminació i l'explotació laboral de les dones migrades treballadores no són acceptables i és responsabilitat de tothom lluitar contra aquesta injustícia. La societat ha de ser conscient del valor que aquestes dones aporten i reconèixer els seus drets com a treballadores i com a ciutadanes.

Per concloure, si donem una oportunitat i suport a aquestes dones no tan sols les ajudarem a elles sinó a la comunitat i al país en general. Per assegurar que aquestes dones rebin el reconeixement i la protecció que es mereixen, és important que les institucions públiques, les empreses i la societat en general treballin juntes per garantir els seus drets laborals i personals. En última instància, tothom té la responsabilitat de lluitar contra la discriminació i l'explotació laboral de les dones migrades treballadores, i de promoure la inclusió i la diversitat en el lloc de treball.

Afegeix un comentari nou