La innovació educativa contra les desigualtats
Comparteix
L’OCDE, la Fundació Jaume Bofill i el CIDOB us conviden a debatre i analitzar com la innovació educativa pot ser motor per a la millora de l’aprenentatge i la superació de les desigualtats educatives.
La innovació educativa sovint és percebuda com una estratègia fonamental de millora de la qualitat educativa. Però, pot ser també la clau en la lluita contra les desigualtats educatives? Com pot la innovació pedagògica integrar-se en l’agenda de reformes per garantir la millora de l’alumnat en entorns desafavorits?
El proper 28 d'abril, l’OCDE, la Fundació Jaume Bofill i el CIDOB us conviden a debatre i analitzar, juntament amb diferents experts i expertes internacionals, com la innovació educativa pot ser motor per a la millora de l’aprenentatge i la superació de les desigualtats educatives. Com la innovació pot integrar-se en les propostes de transformació del sistema educatiu cap a un model més equitatiu.
Un dels objectius de la jornada és conèixer què en pensa la comunitat educativa i compartir propostes, experiències en el territori, idees i iniciatives que ajudin a explorar el potencial de la innovació per a superar les desigualtats educatives.
El programa és el següent:
- 16.00 a 17.15h. TAULA RODONA 1: És la reforma política educativa en pro de la igualtat l’única solució? La contribució de les pràctiques innovadores a les escoles.
-
17.30 a 19.30h TAULA RODONA 2: Pedagogies innovadores per a la reducció de les desigualtats. Casos pràctics.
Quines solucions innovadores han estat posades en marxa dins d’alguns entorns d'aprenentatge per mitigar situacions d'exclusió i desigualtat educativa? Com podem utilitzar la pedagogia per a reduir les desigualtats de l’alumnat?
- Conclusions i comentaris finals a càrrec d'Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill i David Istance, analista senior de l’OCDE i director del Projecte "Innovative Pedagogies for Powerful Learning"
- Cloenda
Com hi puc participar?
La jornada tindrà lloc el 28 d'abril al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona, L'accés és lliure i gratuït. Ja podeu fer la inscripció.
D'altra banda, els organitzadors t’animem a explicar la teva experiència innovadora en un centre amb un entorn i condicions d’alta complexitat; compartir la teva experiència, casos que coneixes, noms de professionals que estan implementant noves accions, etc, a través del següent enllaç.
El debat es podrà seguir en directe per streaming a través de la web de la Fundació Jaume Bofill i també via Twitter @FundacioBofill.
Afegeix un nou comentari