Marta Cals: "La setmana RSC és una bona oportunitat per conèixer experiències, establir contactes i avançar en el treball conjunt"

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Marta Cals: "La setmana RSC és una bona oportunitat per conèixer experiències, establir contactes i avançar en el treball conjunt"

F Pere Tarrés

Resum: 

Marta Cals, Responsable de Projectes d’Enginyeria Social i Directora de l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona, ens parla sobre la Setmana de la Responsabilitat Social Corporativa.

Quina importància té la setmana de l’RSC per al teixit associatiu del país?

És una cita imprescindible per totes aquelles associacions que aposten, a més del seu fi social o mediambiental, per una gestió sostenible i responsable que aporti valor a la societat.

Amb quines activitats es trobaran els assistents?

Conferències de bones pràctiques empresarials, espais de networking pel foment del coneixement mutu entre tots els agents de la Setmana, jornades de portes obertes d’empreses responsables, activitats de voluntariat proposades per entitats socials i mediambientals, cinema amb valors i tallers pel foment del consum responsable.

Quines novetats podrem veure enguany a la setmana?

Aquest any la setmana comptarà tan amb la participació d’empreses que operen en el mercat global i que ja han introduït sistemes de gestió ètics certificats internacionalment com amb entitats que a nivell més local també aposten per altres instruments per organitzar i posar en valor la seva RSC.

D'altra banda, comptarem també amb organitzacions amb llarga trajectòria en el treball amb proveïdors responsables i posarem l’accent en oferir experiències pràctiques en la gestió ètica i sostenible tant d’empreses com d’entitats.

Quin balanç feu de les 5 primeres edicions?

El balanç és positiu i per això continuem any rere any esforçant-nos per oferir un programa atractiu en el qual s’hi sentin representats i hi puguin participar tots els agents claus en la responsabilitat social: administracions, empreses, entitats i ciutadania.

Quin és el paper del voluntariat a la setmana RSC?

El voluntariat hi té un pes destacat. Aquesta edició durem a terme un diàleg, conjuntament amb la Xarxa de Nous Usos dels Temps de l’Ajuntament de Barcelona, en el qual debatrem com el voluntariat pot contribuir a la conciliació de la vida personal, laboral, familiar i social. A més presentarem experiències que s’han engegat a través de l’Oficina del Voluntariat Corporatiu de Barcelona.

Hi tindrà també cabuda la tradicional jornada de voluntariat corporatiu, el dia 12 de novembre, en la qual entitats socials i mediambientals proposen activitats per a sumar persones voluntàries.

La setmana RSC és una bona oportunitat per...?

Conèixer experiències d’altres organitzacions, establir-hi contactes i avançar en el treball conjunt cap a la millora econòmica, social i mediambiental actual.

Afegeix un comentari nou